''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Σοκ από Ρωσία: Επίτευξη σμίκρυνσης πυρηνικού αντιδραστήρα

Επιστήμονες ερευνητές της Ρωσικής Ομοσπονδίας φέρονται να ολοκλήρωσαν τις δοκιμές της μικρού μεγέθους πυρηνικής ενεργειακής μονάδας (πυρηνικός αντιδραστήρας) που θα τοποθετηθεί στους νέους πυραύλους κρουζ και στις υποθαλάσσιες μη επανδρωμένες πλατφόρμες.

Η επίτευξη σμίκρυνσης πυρηνικού αντιδραστήρα αποτελεί εξέλιξη μέγιστης σημασίας, με δραματικές δυνητικές συνέπειες.

«Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές για την πυρηνική ενεργειακή μονάδα που θα προσδίδει απεριόριστο βεληνεκές στους πυραύλους κρουζ και στα υποθαλάσσια drones», ανέφερε πηγή που επικαλείται το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως η Ρωσία στέλνει ηχηρό μήνυμα στην αρνούμενη να συνεργαστεί Δύση εξουδετερώνοντας την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία είχε δώσει ήδη το μήνυμα ότι επιθυμεί να σύρει τη Δύση σε διάλογο όταν άφησε να διαρρεύσουν τα σχέδια του υποθαλάσσιου drone.

«Παρόλα αυτά οι Δυτικοί επέμειναν στην ψευδαίσθηση τους περί τεχνολογικής ανωτερότητας. Επέλεξαν να αγνοήσουν τα μηνύματά μας. Τώρα που τους προφτάσαμε τεχνολογικά είναι αυτοί που πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες καταρχήν στην οικονομία τους», ανέφερε η αυτή πηγή, κάνοντας λόγο για στρατηγική τύφλωση της Δύσης σχετικά με τις ρωσικές δυνατότητες.

Στην πρόσφατη ομιλία του προς τους Ρώσους γερουσιαστές και βουλευτές ο πρόεδρος Πούτιν έκανε λόγο για νέα ρωσικά όπλα, ως απάντηση της Μόσχας, στην απόσυρση των ΗΠΑ από την Συνθήκη Περιορισμού των Βαλλιστικών Πυραύλων και την ανάπτυξη αντιπυραυλικών συστημάτων στα ρωσικά σύνορα.

Ο Πούτιν παρουσίασε τον διηπειρωτικό πύραυλο Sarmat, το υπέρ-υπερηχτικό (hypersonic) σύστημα Kinzhal, τον πυρηνικό πύραυλο κρουζ και το πυρηνικό υποθαλάσσιο drone.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου