''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Σοκ και δέος στην Αγκυρα: Οι Κούρδοι με την βοήθεια των ΗΠΑ χτύπησαν το κέντρο επιχειρήσεων των Τούρκων – Δεκάδες φέρετρα

Nέα φέρετρα μετράνε οι Τούρκοι, με τον Ρ. Τ. Ερντογάν πλέον να βρίσκεται σε απόγνωση! Την ίδια στιγμή, η «πανίσχυρη» τουρκική στρατιωτική μηχανή έχει κολλήσει στις λάσπες της Εφρίν, αδυνατώντας να προελάσει, ενώ όσο περνάνε οι ημέρες οι ηρωικοί Κούρδοι πολιτοφύλακες ανεβάζουν κάθετα τις τουρκικές απώλειες.

Ο τουρκικός στρατός βρίσκεται σε δεινή θέση. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύει στα στρατιωτικά επιτελεία του κόσμου ότι το αξιόμαχό του είναι χαμηλότατο.

Σύμφωνα με κουρδικά μέσα ενημερωσης Κούρδοι αντάρτες χτύπησαν σε τουρκικό έδαφος! Οι πληροφορίες κάνουν όγκο για αρκετούς νεκρούς αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η επίθεση έγινε στην πόλη Κιριχάν της επαρχίας Χατάι, όπου βρίσκεται κέντρο συντονισμού της επιχείρησης “Κλάδος Ελαίας”!

Δεν αποσαφηνίζεται ο τρόπος της επίθεσης, αλλά από την εκτίμηση πως προκάλεσαν 7 νεκρούς (Τούρκοι στρατιώτες και συνεργαζόμενοι αντάρτες), πιθανότατα να ήταν καταδρομικής ενέργειας.

To ζήτημα όμως είναι αλλού, ότι για να λάβει χώρα η συγκεκριμένη ενέργεια, πρέπει να έχεις συγκεκριμένες συντεταγμένες και αυτές τις έδωσαν όπως είναι φυσικό οι Αμερικανοί. Οι ΗΠΑ είναι ο μόνος πραγματικός σύμμαχος των Κούρδων και με αυτό τον τρόπου ήθελαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην Αγκυρα.

Οι Κούρδοι, καλούν μάλιστα τους αμάχους να μείνουν μακρυά από τις στρατιωτικές θέσεις της Τουρκίας καθώς πλέον αποτελούν στόχο.

Ένα μήνα επιτίθενται οι Τούρκοι στην Εφρίν και έχουν προχωρήσει μόνο 5 χλμ

Ο τουρκικός στρατός υπολόγιζε, με την υποστήριξη των ισλαμιστών και τζιχαντιστών μισθοφόρων του, ότι θα κατάφερνε να καταλάβει ολόκληρο τον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, μέσα σε τρεις ημέρες.

Ωστόσο, σήμερα, σχεδόν ένα μήνα μετά από την έναρξη της επιχείρισης «Κλάδος Ελαίας», δηλαδή της τουρκικής επίθεσης στην Εφρίν, ο τουρκικός στρατός έχει καθηλωθεί από τη σφοδρή κουρδική αντίσταση.

Ολόκληρη η εμπόλεμη ζώνη έχει βάθος πέντε χιλιόμετρα. Τόσα κατάφεραν να προχωρήσουν οι Τούρκοι μέσα σε ένα μήνα.

Στις αρχές της τουρκικής επίθεσης έγινε μια προσπάθεια να προκληθεί πανικός στον άμαχο πληθυσμό ώστε να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την περιοχή της Εφρίν.

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εκκένωσαν μόνο τα χωριά κοντά στα σύνορα, για λόγους ασφαλείας και ο πληθυσμός πλέον συμμετέχει στην άμυνα του θύλακα, παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι έχουν σκοτώσει με τους βομβαρδισμούς τους 180 πολίτες.

Η μάχη εξελίσσεται σε 37 χωριά σε πέντε μέτωπα. Την ημέρα οι Κούρδοι μαχητές εκκενώνουν τα χωριά, για να μην είναι εκτεθειμένοι στις αεροπορικές επιδομές των Τούρκων και το βράδυ αντεπιτίθενται στους Τούρκους και τους μισθοφόρους τους. Συνολικά η Εφρίν έχει 336 χωριά.

Tα πράγματα δεν έχουν αρχίσει να πηγαίνουν και πολύ καλά για την Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου