''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Γιατρός ρωτά παιδιά σε τελικό στάδιο τι είναι σημαντικό στη ζωή και οι απαντήσεις είναι αφοπλιστικές

Ο Alistair McAlpine είναι ένας παιδίατρος από το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, ο οποίος καθημερινά έρχεται σε επαφή με άρρωστα παιδιά που βρίσκονται σε τελικό στάδιο.
Μέρος της δύσκολης αυτής δουλειάς του είναι να επικοινωνεί με αυτά τα μικρά παιδιά που τόσο πολύ έχουν ανάγκη από φροντίδα και συμπαράσταση.
Ο γιατρός αυτός κουβεντιάζει μαζί τους και τους δίνει δύναμη να αντιμετωπίσουν ό,τι πιο δύσκολο τους έφερε η ζωή σε τόση μικρή ηλικία.
Μετά από αρκετή σκέψη, πήρε την απόφαση να δώσει ένα μάθημα ζωής σε όλους τους ενήλικες που βλέπουν με αρνητισμό τα πράγματα γύρω τους και θέλησε με μερικά tweets να τους αφυπνίσει και να τους δείξει ποιο είναι το πραγματικό νόημα της ζωής.
Ο Alistair McAlpine ρώτησε αυτά τα άρρωστα παιδιά τι θεωρούνσημαντικό στη ζωή τους και τι αγαπούν να κάνουν και οι απαντήσεις τους είναι αφοπλιστικές.
«Κανένα δεν μου απάντησε ότι θα ήθελε να δει περισσότερη τηλεόραση. Ή να έχει περισσότερο χρόνο στο Facebook. Ή ότι τους αρέσει να τσακώνονται με τα άλλα παιδιά. Ή ότι απολαμβάνουν το νοσοκομείο. Αρκετά μίλησαν για τα κατοικίδιά τους και πολλά ανησυχούσαν για τους γονείς τους. 'Ελπίζω η μαμά να είναι ΟΚ. Δείχνει θλιμμένη'. 'Δεν πρέπει να ανησυχεί τόσο ο μπαμπάς. Θα με δει ξανά σύντομα. Ο Θεός θα προσέχει τη μαμά και τον μπαμπά, όταν φύγω'» σημείωσε ο γιατρός μεταξύ άλλων στο twitter.
«Ολα αγαπούν τα βιβλία και κυρίως όταν οι γονείς τους διαβάζουν παραμύθια. 'Αγαπώ τις ιστορίες που μιλούν για το διάστημα'. 'Θέλω να γίνω σαν τον Σέρλοκ Χολμς'. Να διαβάζετε παραμύθια στα παιδιά σας! 'Οι πραγματικοί μου φίλοι δεν τους ένοιαζε που έχασα τα μαλλιά μου'. 'Η Τζέιν ήρθε να με επισκεφτεί μετά το χειρουργείο και ούτε που πρόσεξε την ουλή μου» συμπλήρωσε ο γιατρός.
«Σχεδόν όλα τα παιδιά έβαζαν την καλοσύνη πάνω από όλες τις αρετές. Ολα αγαπούσαν τους ανθρώπους που τους έκαναν να γελούν. Τα παιδιά αγαπούν τα παιχνίδια τους και τους σούπερ ήρωες. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τη μαμά και τον μπαμπά».
«Να είστε καλοί. Να διαβάζετε περισσότερα βιβλία στα παιδιά σας. Να περνάτε χρόνο με την οικογένεια σας. Να λέτε αστεία. Να πηγαίνετε στη θάλασσα. Να αγκαλιάζετε τον σκύλο σας. Να λέτε στον άνθρωπο σας ότι τον αγαπάτε. Αυτά είναι τα πράγματα που θα ήθελαν να κάνουν περισσότερο αυτά τα παιδιά. Αυτά είναι τα σημαντικά. Τα άλλα είναι απλώς λεπτομέρειες. Α, και να τρώτε παγωτό!» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου