''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Ήρθε η ώρα να μιλήσει και ο Μωριάς – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ (04/03 στις 14:00, Πλ. Βασιλέως Γεωργίου)

Έρχεται νέος ξεσηκωμός: Ποιοι διοργανώνουν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Πάτρα

Αίτηση άδειας στον δήμο Πατρέων για τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, κατέθεσαν τη Δευτέρα εκπρόσωποι οργανώσεων.

Οι συγκεκριμένες οργανώσεις δηλώνουν υπεύθυνες για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, στις 4 Μαρτίου και ώρα 2 το μεσημέρι.

Μάλιστα -όπως βλέπουμε- τυπώθηκε και η πρώτη αφίσα, στην οποία γράφεται χαρακτηριστικά «Ήρθε η ώρα να μιλήσει και ο Μοριάς».

Ενώ, στο κείμενο το οποίο κατατέθηκε στον δήμο, αναφέρεται πως οι διοργανωτές είναι οι ίδιοι των «ιστορικών συλλαλητηρίων» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το κείμενο αναφέρει τα εξής:

«Εν μέσω προσπαθειών αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με το πολλοστό σκάνδαλο διαφθοράς της πολιτικώς γηρασμένης κομματικής αριστοκρατίας της Μακεδονίας σε ξένη κυβέρνηση, απλοί, δημοκρατικοί, ακομμάτιστοι και μη ακραίοι πολίτες κατέθεσαν στις 12/2 επισήμως αίτηση αδείας στον Δήμο Πατρέων για τη διεξαγωγή του μεγαλειώδους –ως αναμένεται– Συλλαλητηρίου κατά της χρήσεως του όρου «Μακεδονία», από τους γείτονες, σε οποιαδήποτε γλώσσα ή μορφή, καθώς και παραγώγων του, που θα διοργανωθεί την Κυριακή 4η Μαρτίου τρέχοντος και ώρα 14.00 στην κεντρική πλατεία Βασ. Γεωργίου Α’, από τον κόσμο των ίδιων ομάδων που διοργάνωσαν τα ιστορικά Συλλαλητήρια της 21η Ιανουαρίου και 4ης Φεβρουαρίου τρέχοντος, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Το εν λόγω Συλλαλητήριο συν-διοργανώνουν αρχικώς οι:
Επιτροπή Ενημερώσεως επί Εθνικών Θεμάτων (ιδρυθείσα εκ του πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας μεταπολιτευτικώς, κ.ου Μ.Δ. Στασινόπουλου),
Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνος Ελλάδας – Αυστραλίας,
Παμμακεδονική Ένωση Θεσσαλονίκης,
Παμμεκδονική Ένωση ΗΠΑ,
Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτωρίας,
«Australian Instityte of Macedonian Studies» όπως αυτές εκπροσωπούνται στην Ελλάδα, και οι δεκάδες πρωτοβάθμιες οργανώσεις και φορείς που οι ως άνω περιλαμβάνουν.

Δηλώνουμε δε κατηγορηματικώς, ότι καμία άλλη επιτροπή, φορέας ή σωματείο δεν μας εκπροσωπεί και σύντομα θα ορισθεί Υπεύθυνος Τύπου προς ενημέρωση των ΜΜΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου