''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Gazprom: Έτοιμο το 38% του αγωγού Turkish Stream

Ταχείς οι ρυθμοί αύξησης των εξαγωγών φυσικού αερίου

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom έχει μέχρι στιγμής κατασκευάσει περισσότερα από 700 χιλιόμετρα του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream που αφορούν και τις δύο γραμμές του αγωγού και αντιστοιχούν στο 38% του συνολικού μήκους του αγωγού, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, επισημαίνοντας ότι «η κατασκευή του αγωγού συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς».
Ο Αλεξέι Μίλερ παρατήρησε ότι το 2017 παρατηρήθηκε τάση αυξημένης ζήτησης ρωσικού φυσικού αερίου από τις αγορές στις οποίες στοχεύει ο αγωγός φυσικού αερίου Turkish Stream.

«Σημειώθηκε νέο ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων στην Τουρκία, η οποία είναι ο δεύτερος σε μέγεθος εισαγωγέας ρωσικού φυσικού αερίου» δήλωσε ο Μίλερ, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η Gazprom «εξήγαγε στην Τουρκία 29 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου, δηλαδή κατά 1,7 bcm (ή κατά 6,2%) περισσότερα σε σχέση με το 2014, όταν είχαν καταγραφεί οι μεγαλύτερες ποσότητες ρωσικού αερίου που είχαν εξαχθεί στην Τουρκία και οι οποίες είχαν ανέλθει στα 27,3 bcm. Ο ίδιος προσέθεσε ότι σε σχέση με το 2016 οι πωλήσεις φυσικού αερίου το 2017 αυξήθηκαν κατά 4,3 bcm ή κατά 17,3%.
Σύμφωνα με τον Αλεξέι Μίλερ, αυξήθηκαν οι εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ουγγαρία, φθάνοντας τα 6,9 bcm (αύξηση κατά 21,3%), στην Βουλγαρία φθάνοντας τα 3,3 bcm ( αύξηση κατά 4,7%), στην Ελλάδα φθάνοντας τα 2,9 bcm (αύξηση κατά 9,3%) , και στην Σερβία φθάνοντας τα 2,1 bcm (αύξηση κατά 21,2%).

πηγή BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου