''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Ο απόλυτος φασισμός της Αριστεράς

Η εντολή ήταν σαφής και κεντρική στις ΕΡΤ: «Αγνοούμε και υποβαθμίζουμε το συλλαλητήριο». Και, με φιλική κουβέντα στα υψηλά κλιμάκια στα ιδιωτικά κανάλια, το ίδιο σαν σύμπνοια «απέναντι στον εθνικισμό και το σκοταδισμό». Οι πρώτοι υπάκουσαν ως υπάλληλοι. Οι δεύτεροι συμφώνησαν ως επιχειρηματίες! Την ίδια ώρα, τρείς συνάδερφοι απολύονταν από το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ γιατί αρνήθηκαν να υπογράψουν εκβιαστικά τη μείωση των αποδοχών τους! Φασισμός; Λέρα; Αδίστακτοι εξουσιαστές; Όλα μαζί.

Γιατί αναφέρθηκε το συλλαλητήριο στα βραδυνά δελτία της ΕΡΤ; Γιατί την πλάκωσαν στα τηλέφωνα ωρυόμενοι πολίτες που κουφάθηκαν από τη σιωπή της σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Γιατί την πλάκωσαν στα τηλέφωνα οι βουλευτές των ΑΝΕΛ. Γιατί έγινε χαμός στα social media! Δεν είναι για να τα βάζεις με λαό, που τον θέλεις για ψηφοφόρο σου!

Γιατί σχεδόν όλα τα ιδιωτικά κανάλια υποβάθμισαν το συλλαλητήριο; Μα, γιατί οι ιδιοκτήτες τους είναι υποχείρια του υπουργού Προπαγάνδας που νομοθετεί. Μέχρι να νομοθετήσει και να κάνουν τη δουλειά τους. Άδειες, εργασιακά, ασφαλιστικά, δάνεια. Είναι πολλά τα λεφτά. Και η δύναμη της εξουσίας που αντλούν, ακόμα μεγαλύτερη.

Παριστάνουν τώρα τους φιλοκυβερνητικούς όσο ΑΥΤΉ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ θα τους δίνει δουλειές και προνόμια. Έναντι της φιλικής τους αντιμετώπισης. Μετά, θα πάνε με την επόμενη κυβέρνηση. Όπως συνήθως.

Απόδειξη της διαπλοκής των επιχειρηματιών «των βοθροκάναλων» είναι η ανακοίνωση της ΕΡΤ! «Ο χρόνος που διαθέσαμε ήταν μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια»!

Χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρώτησε ειρωνικά τους πολιτικούς συντάκτες στην καθημερινή ενημέρωση: «Πότε ήταν θέμα για κάλυψη τα συλλαλητήρια»! Και δεν βρέθηκε ούτε ένας να του απαντήσει: Των Αγανακτισμένων!

Τα συλλαλητήρια των Αγανακτισμένων δεν ήταν απλώς θέμα κάλυψης. Ο εκπρόσωπος ξεχνάει ότι όταν η τηλεόραση δεν κάλυπτε όσο πίστευε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αξίζουν (και πράγματι άξιζαν), το κόμμα έβγαζε πύρινη ανακοίνωση για απόκρυψη των εκατοντάδων χιλιάδων που ήταν συγκεντρωμένοι «στις πλατείες»!

Αλλά, όπως έχουμε ξαναπεί, στη χώρα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει λαός. Δεν υπάρχει κυβέρνηση των πολιτών. Υπάρχουν οι δικοί μας και οι άλλοι. Και αυτοί οι άλλοι δεν είναι απλώς άλλοι. Δεν είναι πολιτικοί αντίπαλοι. Είναι εχθροί. Εχθροί για εξόντωση.

Η εξόντωση που επιφυλάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτα ηθική. Οι άλλοι είναι φασίστες, πατριδοκάπηλοι, εθνικιστές, λαϊκιστές, διαπλεκόμενοι, κλέφτες, συνοδοιπόροι της ακροδεξιάς κλπ. Και μετά είναι φυσική.

Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει καταντήσει την ΕΡΤ χειρότερη από την εποχή του εθνικοσοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ του ’80, σαν προσωπικό μαγαζί της προπαγάνδας της κυβέρνησης απροκάλυπτα, αποδεικνύει μ αυτό τον τρόπο πόσο επικίνδυνος είναι για την ίδια τη Δημοκρατία. Επειδή πιστεύει, και το δείχνει στην πράξη, ότι περιφρονεί κάθε άλλη φωνή. Ακόμα και τη φωνή των 6 εκατομμυρίων πολιτών που πληρώνουν αυτό το κρατικό μαγαζί και έχουν δικαίωμα σε αντικειμενική ενημέρωση.

Η ΕΡΤ δεν ήταν ποτέ αντικειμενική. Αλλά, δεν ήταν ποτέ τόσο φασιστικά μονοδιάστατη εκτός από την επταετία και τα χρόνια του Πασοκικού εθνικοσοσιαλισμού 1981- 1985.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που σκίζει τα ρούχα του τάχα για Δημοκρατία και Ενημέρωση και εργασιακά δικαιώματα, απολύει τρείς εργαζόμενους στο ραδιοφωνικό του σταθμό «στο Κόκκινο», επειδή αρνήθηκαν να υπογράψουν τη μείωση κατά 20% των αποδοχών τους!

Όχι μόνο αυτό! Επιτίθεται έμμεσα εναντίον τους γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι αν δεν περικοπούν οι δαπάνες της μισθοδοσίας θα κλείσει ο σταθμός! Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι οπαδοί του σε ένα σωρό Μέσα Ενημέρωσης οδήγησαν ή παρά λίγο να οδηγήσουν σε λουκέτο, απεργώντας, ουρλιάζοντας, λασπώνοντας συναδέρφους και διοικητικά συμβούλια, που ζητούσαν μείωση των δαπανών για ους ίδιους λόγους!

Ταυτόχρονα, το επίσημο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, η Αυγή, διαμαρτύρεται που η ΕΣΗΕΑ κήρυξε απεργία στην εφημερίδα μετά από απόφαση συνέλευσης των συντακτών της!! Απεργία σε συμπαράσταση στους απειλούμενους εργαζόμενους στο «Κόκκινο»! Διαμαρτύρεται έντονα η Αυγή στην ΕΣΗΕΑ, γιατί, λέει, οι συντάκτες της που αποφάσισαν σε συνέλευση την απεργία δεν συνεννοήθηκαν πριν με τη διοίκηση της εφημερίδας!

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου