''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Εβραϊκές οργανώσεις για την ανέγερση του Τρίτου Ναού

Πολλά πράγματα και δεκάδες έργα είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν εβραϊκές οργανώσεις για την ανέγερση του Τρίτου Ναού, με την αναφώνηση του Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ περί της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Ως γνωστό εδώ και καιρό το ανώτατο ιουδαϊκό συμβούλιο (Σανχεντρίν) είχε καλέσει το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ( δεν ανταποκρίθηκε) και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να εκπληρώσουν την βιβλική εντολή και τον ρόλο τους με την ανακατασκευή του εβραϊκού Ναού στην Ιερουσαλήμ.

Ο Ραβίνος Hillel Weiss, εκπρόσωπος του συμβουλίου Σανχεντρίν, που είχε επικοινωνήσει με το πρακτορείο ειδήσεων Breaking Israel News , είχε δηλώσει ότι ο Τράμπ πριν την εκλογή του έχει υποσχεθεί να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ ( κάτι που δεν έκανε ο Ομπάμα και η Κλίντον).

Το ανώτατο εβραϊκό συμβούλιο είχε αποστείλει επιστολή και στους δύο ηγέτες για να δράσουν ως σύγχρονοι «Κύροι» (μη-εβραϊοι βασιλιάδες, οι οποίοι αναγνωρίζουν τη σημασία του Ισραήλ και του Ναού του Σολομώντα).

(Κύρος ο Μέγας, βασιλιάς της Περσίας τον έκτο αιώνα π.Χ., ανακοινώθηκε ότι κατά το πρώτο έτος της βασιλείας του, είχε ζητήσει από τον Γιαχβέ να κάνει ένα διάταγμα που θα επέτρεπε την ανακατασκευή του Ναού του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ.

Έτσι σήμερα όλες οι εβραϊκές οργανώσεις στο Ισραήλ εν μέσω εξέγερσης των μουσουλμάνων, εξέφρασαν την επιθυμία να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του τρίτου Ναού του Σολόμωντα, η οποία είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από ό, τι ποτέ πριν.

«Αυτό που έκανε ο Τραμπ … ήταν ένα τεράστιο βήμα για να μας φέρει το Ναό», δήλωσε ο Asaf Fried, επίσημος εκπρόσωπος του Κινήματος Μεθοδιστών για την ανέγερση του ναού .

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να φέρουμε σε αυτή τη διαδικασία μη Εβραίους, έτσι ώστε να μπορέσουν να πάρουν μέρος στο Ναό».

Ο Fried ανέφερε ότι ο ρόλος του Τραμπ είναι παρόμοιος με αυτόν που διαδραμάτισε ο Κύρος, Πέρσης βασιλιάς που ολοκλήρωσε την κατάκτηση της Βαβυλώνας και βοήθησε στην κατασκευή του δεύτερου εβραϊκού ναού.

«Υπάρχουν εκπληκτικές πρόοδοι και συνθήκες για να ξεκινήσουμε την ανέγερση του Ναού φέτος. Ήταν σαφές ότι ο Τράμπ ήταν μέρος αυτής της διαδικασίας, καθοδηγούμενη από τον Χασέμ (Θεό)», δήλωσε ο Φρίντ.

«Δεν είναι μόνος Εβραίος άλλωστε του που νιώθει αγαλλίαση για τις δυνατότητες ανακατασκευής του Τρίτου ναού που καταστράφηκε πριν από 70 – 1.948 χρόνια ακριβώς από τους Ρωμαίους και τον αυτοκράτορα Τίτο», αναφέρει ο διεθνής τύπος.

«Τα μεγάλα λόγια των προφητών μας προέρχονται από τη Βίβλο και τα γεγονότα είναι ακριβώς μπροστά στα μάτια μας», δήλωσε ο Jehuda Glick εκπρόσωπος άλλης οργάνωσης με τον ίδιο σκοπό .

Ο Jeremiah, Glick σημείωσε ότι όταν ο προφήτης Ιερεμίας έκλαιγε , φωνάζοντας «Πόσο έρημη ήταν η πόλη, που ήταν κάποτε γεμάτη ανθρώπους», στην συνέχεια με θάρρος είπε « Τι νομίζετε; ο ναός του Γιαχβέ θα ξαναχτιστεί πριν ο Μεσσίας έρθει στη Γη;».

Ο ραβίνος Hillel Weiss, εκπρόσωπος του συμβουλίου των Ιουδαίων Sanhedrin, ήταν αρκετά αισιόδοξος.

«Πριν από ένα χρόνο, το συμβούλιο Sanhedrin ζητούσε από τον Τραμπ να χτίσει το Ναό όπως έκανε ο Πέρσης βασιλιάς Κύρος πριν από 2.000 χρόνια»,δήλωσε ο Weiss.

«Τελικά ο ίδιος κινήθηκε σαφώς προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος και πολλές παγίδες που θα μπορούσαν να αποτρέψουν αυτό. Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τεράστιες πολιτικές πιέσεις.

Τα σύνορα της Ιερουσαλήμ παραμένουν ανοικτά σε διαπραγματεύσεις. Το Όρος του Ναού είναι ένα ζήτημα που δεν έχει επιλυθεί ακόμη και τα Ηνωμένα Έθνη εργάζονται σκληρά προσπαθώντας να πείσουν τον κόσμο ότι οι Εβραίοι δεν έχουν θέση εκεί. Αν ο Τραμπ επιτύχει, οι Εβραίοι πρέπει να κινηθούν μαζί ενωμένοι μαζί του για την τελική νίκη» , κατέληξε ο ίδιος.

Ο Γιακόβ Χέιμαν, ο πρόεδρος του Κινήματος Εβραίων των Ηνωμένων Πολιτειών, είδε επίσης τη δήλωση του Τράμπ ως μια σημαντική αλλαγή στη σύγχρονη ιστορία για το Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό.

«Όταν οι Εβραίοι και οι μη Ιουδαίοι κινηθούν μαζικά, η κατασκευή του Ναού θα είναι αναπόφευκτη» , πρόσθεσε ο Hayman.

«Ο λαός του Ισραήλ επιστρέφει στις ρίζες του και ο εβραϊκός ναός είναι ένα σπίτι προσευχής για όλα τα έθνη.

Αυτές οι διαδικασίες είναι εξαρτημένες. Εξαρτώνται από όλους τους Εβραίους, τις πράξεις μας, αλλά οι μη-Εβραίοι αποτελούν ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας. Το καθήκον μας είναι να λειτουργήσουμε ως ιερείς και να ωθήσουμε όλο τον κόσμο στο ιερό αυτό Ναό», δήλωσε ο Hayman, επικαλούμενος τον στίχο 19: 6 στο Βιβλίο της Εξόδου:» Και θα είναι σε μένα ένα βασίλειο των ιερέων, και ένα ιερό έθνος. Αυτά είναι τα λόγια που θα μιλήσεις στους γιους του Ισραήλ».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Αυτό θα συμβεί μόνο σε ένα Ναό στην Ιερουσαλήμ», τόνισε.

«Το επόμενο βήμα, το πιο σημαντικό βήμα, πρέπει να γίνει από τους Εβραίους. Το Όρος του Ναού είναι τεράστιο θέμα . Μόλις το κάνουμε και αυτό, ο Ναός θα είναι το επόμενο αναπόφευκτο βήμα», κατέληξε ο ίδιος .

Με την πείνα την ανεργία, την ανέχεια την πορνεία να «καλπάζουν», με τις απανταχού « χρωματιστές επαναστάσεις» να σαρώνουν όλο το παλαιό πολιτικό κατεστημένο, και με έναν «παγκόσμιο πόλεμο ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ» να ευρίσκεται στο τελικό στάδιο «εκτέλεσης» .

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά οι Εβραίοι ομιλούν για την ανέγερση του Τρίτου Ναού , πάνω/δίπλα στο Μουσουλμανικό Τέμενος Αλ Ακτσά , κάτι το οποίο θα πυροδοτήσει έναν ακόμη πόλεμο τον αποκαλούμενο Ισλαμικό ιερό πόλεμο ( τζιχάντ).

«Ούτω λέγει Κύριος προς τον κεχρισμένον αυτού, τον Κύρον, του οποίου την δεξιάν χείρα εκράτησα, διά να υποτάξω τα έθνη έμπροσθεν αυτού· και θέλω λύσει την οσφύν των βασιλέων, διά να ανοίξω τα δίθυρα έμπροθεν αυτού· και αι πύλαι δεν θέλουσι κλεισθή», Ησαίας.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου