''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Τράπεζα της Αμερικής: «Έρχεται κατάρρευση του χρηματιστηρίου της Wall Street το 2018 – Η Ρωσία αντικαθιστά το συνάλλαγμα με χρυσό


Απίστευτη προειδοποίηση από τις ΗΠΑ για το επόμενο έτος το οποίο θα αποτελέσει όπως φαίνεται σταθμό στην παγκόσμια οικονομία ,
η οποία έχει μετατραπεί σε μια γιγάντια «φούσκα» η οποία είναι έτοιμη να «εκραγεί» .

Στην ανάλυσή της για το πρώτο εξάμηνο του 2018, η Τράπεζα της Αμερικής προειδοποιεί τους επενδυτές για μια «αστραπιαία πτώση » του χρηματιστηρίου της Wall Street , παρόμοιας των ετών 1987, 1994, 1998.

Και προειδοποιεί ότι οι πολιτικές της αμερικανικής κυβέρνησης οδηγούν σε έναν αναπόφευκτο οικονομικό πόλεμο το οποίο θα ακολουθήσει ένας κανονικός Τρίτος παγκόσμιος.

Το 1987, στο μίνι κραχ στα χρηματιστήρια γνωστό και ως «Μαύρη Δευτέρα», οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές έχασαν τεράστιες μερίδες των αποτιμήσεών τους, με πτώσεις που κυμάνθηκαν από 23% έως 60% στις ΗΠΑ, το 1994 ήρθε η «μεγάλη σφαγή» των ισχυρών ομολόγων με ταυτόχρονη κατάρρευση των παγκόσμιων αγορών ομολόγων, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, με αποτέλεσμα τα επιτόκια των ταμειακών διαθεσίμων να τραβήξουν την ανηφόρα τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.

Το 1998, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average είδε τη μεγαλύτερη απώλεια ημέρας κατρακυλώντας κατά 512 μονάδες. Η κατάρρευση προκλήθηκε από μεγάλες χρηματοπιστωτικές κρίσεις που αφορούσαν τις αναδυόμενες αγορές στη Ρωσία, την Ταϊλάνδη και την Πολωνία.

Τώρα έρχεται εκ νέου μια νέα παρόμοιου τύπου «πρόγνωση» για κάτι που θα προκαλέσει «σεισμό πολλών Ρίχτερ» στην παγκόσμια οικονομία.

Η ανάλυση –πρόγνωση βασίζεται σε μεγάλο μέρος στο σενάριο των επενδύσεων, οι οποίες έχουν αναστραφεί από τις αρχές μέχρι το τέλος του 2017. ΟΙ εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι προσδοκίες κέρδους δεν είναι υψηλές αλλά πάρα πολύ χαμηλές.

«Είναι μια πολύ ισχυρή πιθανότητα ακόμα και εμφύλιου πολέμου στις ΗΠΑ , ο οποίος ενδεχομένως να μετατραπεί σε έναν παγκόσμιο πόλεμο, ως αποτέλεσμα των πολύ κακών πολιτικών που μας έχουν οδηγήσει εκεί που βρισκόμαστε.», αναφέρει η έκθεση. Η ανάλυση συνιστά έντονα την αγορά χρυσού τώρα.



Την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Ο. Shvetsov ανακοίνωσε την μακροπρόθεσμη πολιτική της συνεχούς αγοράς μεριδίου χρυσού στα εθνικά αποθέματα, τα οποία διπλασιάστηκαν.

Από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο, η αξία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας αυξήθηκε κατά 13,5 δις δολάρια φτάνοντας στα 73,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Ρωσία εξάγει επίσης περίπου 10 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως. Εφόσον το πετρέλαιο θα αυξηθεί ή παραμένει κάπως σταθερό στα επίπεδα των 50 $ +, θα υπάρξει μεγαλύτερη αγορά χρυσού από την ρωσική κεντρική Τράπεζα . Επιπλέον, η Τράπεζα θα ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση χρυσού στο Χρηματιστήριο της Μόσχας (MOEX).

Ο Shvetsov είπε επίσης ότι η χρήση συμβολαίων πολύτιμων μετάλλων μελλοντικής εκπλήρωσης αποτελούν πηγή τροφοδοσίας, διότι ο σκοπός των δραστηριοτήτων είναι να αναπληρωθούν με χρυσό όλα τα συναλλαγματικά αποθέματα.

Η Ρωσία κατατάσσεται έβδομη στον κόσμο όσον αφορά τα αποθέματα χρυσού (1.712 τόνους), πίσω από την Κίνα, η οποία έχει 1.842 τόνους.

Όλα αυτά όμως αποτελούν προοίμιο πολύ άσχημων εξελίξεων όχι μόνο για τις χώρες αυτές, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη και φυσικά την Ελλάδα που βρίσκεται σε αυτόν τον «κυκλώνα» εντελώς ανυπεράσπιστη και κυρίως «εκτεθειμένη», με τον ελληνικό λαό να αγωνιά για τον οικονομικό του μέλλον.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου