''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

H Σερβία συμφώνησε για 4 συστήματα S-300 και μαχητικά MiG-29 με την Λευκορωσία – Η σερβική δημοκρατία της Βοσνίας αρνείται το ΝΑΤΟ

Η Σερβία συμφώνησε άρον-άρον την αγορά τεσσάρων πυραυλικών συστημάτων S-300 και έξι αεροσκαφών MiG-29 από τη Λευκορωσία, ανέφερε Σέρβος αξιωματούχος στο Βελιγράδι.
Η όλη αμυντική ενίσχυση του σερβικού στρατού θα αναγάγει την χώρα στην κορυφή, σε ολόκληρα τα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές , η Σερβία θα αποκτήσει τις εκδόσεις V και PMU2 των πυραύλων S-300, ενώ «τα αεροσκάφη MiG-29 θα είναι παρόμοια με την πρόσφατη δωρεά από τη Ρωσία.

Η Σερβία αποκτά πλέον από το «πουθενά» μια ετοιμοπόλεμη μοίρα.

«Το Μινσκ είναι έτοιμο να παραδώσει αυτά τα σύγχρονα συστήματα στη Σερβία σε τιμές πολύ κάτω από την πραγματική τους αξία » αναφέρουν λευκορωσικές πηγές.



Θα ρωτούσε κάποιος όμως γιατί τώρα όλα αυτά;

Μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Εσωτερικών Υποθέσεων του Σερβικού Κοινοβουλίου ανέφεραν σε Ρώσους συναδέλφους ότι το Βελιγράδι αισθάνεται τρομερή πίεση από το ΝΑΤΟ για να ενταχθεί στη Συμμαχία, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αντρέι Κλιμόφ, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Οι Σέρβοι βρίσκονται τώρα υπό πρωτοφανή πίεση σήμερα, και σε μια συνομιλία μου με μέλη της σερβικής Επιτροπής Άμυνας, με διαβεβαίωσαν ότι υπάρχουν πολύ έντονες πιέσεις για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις επίσημες δηλώσεις που ακούμε πάντα από αξιωματούχους του ΝΑΤΟ που υποτίθεται ότι δεν υποχρεώνουν κανέναν να έρθει σε αυτούς, αλλά ότι οι ίδιες οι χώρες αιτούνται είσοδο στο [ΝΑΤΟ], το οποίο δεν μπορεί να τους αρνηθεί», δήλωσε ο Κλίμοφ.

Σημείωσε δε ο Ρώσος αξιωματούχος, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που, κατά τη διάρκεια συνομιλιών με περιφερειακούς εταίρους, γίνεται σαφές ότι «αυτοί» [το ΝΑΤΟ] προσπαθούν κυριολεκτικά να χαλιναγωγήσουν αυτή τη στρατιωτική οργάνωση».

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικό ψήφισμα του 2007, η Σερβία εμμένει στην ουδετερότητα στις στρατιωτικές συμμαχίες της.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι μια ρωσική προμήθεια όπλων είναι απαραίτητη για την άμυνα ενάντια στο ΝΑΤΟ.

Το παιχνίδι όμως που αναφέραμε έχει «βάθος» διότι το ΝΑΤΟ ετοιμάζει την Βοσνία για ένταξη στην συμμαχία, χωρίς όμως την σύμφωνη γνώμη των Σέρβων της Βοσνίας.



Ο Μίλοραντ Ντόντικ πρόεδρος των Σερβοβόσνιων απειλεί με απόσχιση από το τεχνητό κράτος , έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Ρώσου προέδρου …που εγγυάται προσωπικά την σερβική δημοκρατία λόγω ΟΗΕ.

«Δεν θα επιτρέψουμε στη Σερβική Δημοκρατία να αποχωρήσει», δηλώνει σήμερα ο ύπατος εκπρόσωπος της Βοσνίας, καταδεικνύοντας ότι η όλη κατάστασης είναι σε πολύ κομβικό σημείο.

«Η διεθνής κοινότητα δεν θα επιτρέψει την αλλαγή των συνόρων της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης (Β-Ε)», ανέφερε ο Βαλεντίν Ίνζκο στον Deutsche Welle.

Ο Ίνζκο δηλώνει ότι δεν έχει σκεφτεί μέχρι στιγμής να εκδιώξει τον Μίλοραντ Ντόντικ ή να ζητήσει βοήθεια, προσθέτει όμως ότι απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας (RS) δεν πρόκειται να συμβεί.

«Η διεθνής κοινότητα έχει όλα τα μέσα στα χέρια της, έχουμε εντολή από τα Ηνωμένα Έθνη και δεν θα το επιτρέψουμε», ανέφερε ο Ίνζκο σε αποκλειστική συνέντευξη με τη DW.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο Πρόεδρος των Σερβοβόσνιων Μίλοραντ Ντόντικ κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τη DW σχεδίασε έναν χάρτη στον οποίο η RS ήταν ενωμένη με τη Σερβία, ο Ίνζκο δήλωσε ότι η αλλαγή των συνόρων είναι πάντα επικίνδυνη.

Η όλη κατάσταση που είναι σε εξέλιξη είναι πολύ κοντά στα ελληνικά σύνορα , τόσο στην ΠΓΔΜ που ευρίσκεται σε αναβρασμό λόγω δύο διαφορετικών συνιστωσών , όσο και στην Βοσνία στην οποία η «φωτιά» του εθνικισμού σιγοκαίει , και μαζί με το σχέδιο Ερντογάν « γεμίστε Τζαμιά τα Βαλκάνια», θα επηρεάσουν ολόκληρη την περιοχή και πιθανόν και την Ελλάδα.

Η Ρωσία καιροφυλακτεί για να «διορθώσει» τα εγκλήματα Γιέλτσιν , σύμφωνα με Ρώσους ειδικούς τόσο στην Βοσνία όσο και στο Κοσυφοπέδιο , θέλοντας να ελέγξει την διαδρομή των αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ΕΕ, και δεν πρόκειται να κάνει πίσω , αντίθετα θα επιτεθεί με σφοδρότητα διότι διακυβέυεται το μέλλον του ενεργειακού εφοδιασμού από την ρωσική επικράτεια στην ευρωπαϊκή περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου