''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Κίνηση μαθητών στην Κρήτη που δείχνει πως υπάρχει ελπίδα!

Του Άρη Δημόπουλου
Σε συνέχεια της ανήκουστης είδησης που είχε δει το φως της δημοσιότητας χθες σε σχολείο της Κρήτης, οι συμμαθητές ενός νεαρού που "τόλμησε" να υψώσει την ελληνική σημαία σε προαύλιο Λυκείου του Γαζίου προέβησαν σε μία πρωτοφανή πλην συγκινητική κίνηση στήριξης.

Το περιστατικό φαίνεται πως επιτέλους λαμβάνει την διάσταση που του αρμόζει, καθότι στο συγκεκριμένο σχολείο είχαν...αμελήσει τα τελευταία χρόνια να βάλουν την ελληνική σημαία. Τα φαινόμενα δείχνουν πως αυτή δεν είναι δυστυχώς μία μεμονωμένη περίπτωση.

Σε κάθε περίπτωση, έπειτα και την δημοσιοποίηση του γεγονότος μέσα από το διαδίκτυο, οι συμμαθητές του νεαρού που τιμωρήθηκε για την πράξη του με αποβολή κράτησαν ο καθένας στα χέρια του μια μικρή σημαία, υψώνοντάς τες σε διάφορα μέρη του σχολείου!

Πληροφορίες θέλουν τους μαθητές του Λυκείου εις ένδειξη συμπαράστασης να ψάλλουν και τον Εθνικό Ύμνο και μάλιστα την ώρα της πρωινής προσευχής!

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ αλλά και από το Flashnews, το περιστατικό αυτό εκτυλίχθηκε χθες Παρασκευή, την ημέρα δηλαδή που "έσκασε" η είδηση για τον έφηβο και την σημαία.

Είναι πράγματι τρομερό το τι μπορεί να κάνει μία έστω υποτυπώδης κινητοποίηση μέσω του διαδικτύου, δίνοντας ακόμη και σε χαλεπούς καιρούς την ευκαιρία προκειμένου να αποκαλυφθούν ανάλογα γεγονότα.

Από την πλευρά της η διευθύντρια του εν λόγω σχολείου μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό σταθμό για το περιστατικό, αναφέρθηκε στην...αμέλεια των ιθυνόντων για την ανέγερση του Λυκείου, καθώς δεν υπήρχε δοκός που θα έπρεπε να τοποθετηθεί η σημαία, ενώ μάλιστα αποκάλυψε πως οι καθηγητές συζήτησαν ακόμη μεγαλύτερη ποινή για τον μαθητή που ύψωσε την ελληνική σημαία!!

Τα γεγονότα δείχνουν πάντως πως αυτό δεν είναι ένα συμβάν το οποίο θα ξεχαστεί γρήγορα, ιδιαίτερα μετά την συγκινητική πρωτοβουλία των συμμαθητών του νεαρού αποβληθέντα.

πηγή http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/11/blog-post_302.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου