''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Τσιάρτας μπροστά στον Ιερώνυμο: «Η σημαία δεν είναι χαρτομάντηλο, πρέπει να την κρατάνε Ελληνόπουλα»

Δεκτός από τον Ιερώνυμο έγινε σήμερα ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τον Αρχιεπίσκοπο να συζητά με τον Βασίλη Τσιάρτα και για ποδόσφαιρο, ενώ έγινε αναφορά και σε πιθανή συνεργασία σε μια σχολή ποδοσφαίρου που θα ιδρύσει η Αρχιεπισκοπή.

Ακολούθησαν δηλώσεις κατά τις οποίες ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε τις αρχές και τις αξίες σύμφωνα με τις οποίες πορεύεται η Εκκλησία και είπε:

«Οι θέσεις της είναι ξεκάθαρες και δεν ερμηνεύονται από τον καθένα. Μένουμε σε αυτές και τις υποστηρίζουμε».

Ο Βασίλης Τσιάρτας από την πλευρά του τόνισε πως η σημαία δεν είναι χαρτομάντηλο και πρέπει να την κρατάνε Ελληνόπουλα.

Φυσικά «απάντησε» στον Α.Τσίπρα και στη φιέστα με τον 11χρονο Αφγανό Αμίρ.

Τσίπρας: «Κάποιοι στέρησαν από τον Αμίρ την τιμή να κρατήσει την σημαία μας.
Σήμερα του την έδωσα για να θυμάται και να τιμά τις αρχές & τις αξίες μας», είχε γράψει ο Πρωθυπουργός στο Twitter, μετά την συνάντησή του με τον 11χρονο….





Τα όσα δήλωσε ο Βασίλης Τσιάρτας για το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου είχαν σχολιαστεί πριν μέρες και από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο,

Ερωτηθείς για τις θέσεις που εξέφρασε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής για την αλλαγή φύλου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε χαρακτηριστικά:

«Mου άρεσε αυτό που είπε αυτό το παλικάρι, ο αθλητής. Εγώ όμως δεν το λέω ευχή. Δεν θα θέλαμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο. Γιατί και αυτά έχουν δικαιώματα στη ζωή. Ποιος ξέρει τι θα μας πουν όταν θα μεγαλώσουν».

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, επεσήμανε ότι «κάθε άνθρωπος αναλαμβάνει τις ευθύνες του για τις επιλογές του. Η Εκκλησία έχει σταθερή θέση σε αυτά τα θέματα. Λυπάμαι γιατί είναι τόσα τα προβλήματα, της πείνας και της δυστυχίας, και εμείς ασχολούμαστε με τέτοια πράγματα».

Στη δήλωση αυτή του αρχιεπισκόπου απάντησε μέσω Facebook ο Βασίλης Τσιάρτας, σημειώνοντας:

«Αναφορικά με την δήλωση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου θα ήθελα να πω πως ουδέποτε ήταν στόχος τα παιδιά τα οποία αγαπάω και λατρεύω πολύ. Στόχος μου ήταν και είναι αυτοί που με το νομοσχέδιο που θέλουν να ψηφίσουν θα ανοίξουν τον Ασκό του Αιόλου στην κοινωνία μας. Εξάλλου είδαμε και ποιοι αντέδρασαν μετά την τοποθέτηση μου κ αυτό λέει πολλά…
Αν από κάποιους ζητάω συγγνώμη είναι μόνο από τα παιδιά και από κανέναν άλλο».







Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου