''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Ευλογημένος ο στέφανος του ενιαυτού της χρηστότητος Κυρίου!


Ευλογημένος ο στέφανος του ενιαυτού της χρηστότητος Κυρίου! Σήμερα θυμόμαστε την επίσκεψη του Χριστού στην Ναζαρέτ και την εκεί ανάγνωση από μέρους Του του εξηκοστού κεφαλαίου από τον Ησαΐα και το ερμήνευσε στο πρόσωπο Του. Κήρυξε έναν ευπρόσδεκτο ενιαυτό Κυρίου, δηλαδή εγκαινίασε την έναρξη της βασιλείας του Θεού.
Εναν αιώνα φως για τους τυφλούς και ευαγγελισμού παρηγοριάς για τους ταπεινούς και καταφρονεμένους. Η Εκκλησία μας σήμερα, δοξάζει τον Δημιουργό των απάντων, γιατί μας αξίωσε να φτάσουμε στο κατώφλι μιας νέας εκκλησιαστικής περιόδου. Μας καλεί να ευχαριστήσουμε το Θεό για την Δημιουργία Του , την οποία ονομάζει Κόσμημα(κόσμο) και δέεται για την ειρήνη και την ομόνοια μεταξύ των ανθρώπων και για την ορθή διαχείριση αυτού πού μας δόθηκε του περιβάλλοντος χώρου και χρόνου.
Σήμερα κατά την εκκλησιαστική γλώσσα εορτάζουμε τα εγκαίνια μιας νέας περιόδου.

Εορτή των Εγκαινίων σημαίνει εγκαινισμό του εαυτού μας.Όσο τον δυνατόν αγνισμό μας, αγαθοεργίες, ελεημοσύνες, απόφαση για πνευματικό αγώνα, ζωή εκκλησιαστική. Ετσι τιμώνται τα εγκαίνια, έτσι διαφυλάσσεται στο επίπεδο του Κοσμήματος, η μέσα και έξω δημιουργία. Μας καλεί να ξεπεράσουμε τον παθητικό μας ρόλο στην αμαρτία και να κινηθούμε προς το άκρον ορεκτόν των ορεκτών, την καθομοίωση. Και εμείς λαμβάνουμε απόφαση και ανανεώνουμε δέσμευση ξανά και ξανά.



Καλό ευλογημένο και εύφορο το νέο
εκκλησιαστικό έτος για όλους μας!

ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου