''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Προς εθνικό διχασμό η Αλβανία – Οι ισλαμιστές δηλώνουν ανοιχτά «Τούρκοι» και όχι Αλβανοί


Η κατάσταση στην Αλβανία έχει αρχίσει να ξεφεύγει επικίνδυνα με τον συνεχώς αυξανόμενο ισλαμισμό και μερίδα Αλβανών που δηλώνουν ανοιχτά «Τούρκοι» αντλώντας «καταγωγή» από την οθωμανική τους εποχή.


Αυτή η πραγματικότητα είναι άκρως ανησυχητική για την ειρήνη στο εσωτερικό της Αλβανίας, αφού όπως είναι γνωστό οι Αλβανοί δεν έχουν τόσο ενιαία εθνική ταυτότητα όσο φυλετική.

Οι Αλβανοί είναι το μόνο ευρωπαϊκό έθνος που ακόμα και σήμερα διατηρεί φυλές, όπως και οι Άραβες, και οι διάφορες φυλετικές ταυτότητες υπερισχύουν πολλές φορές της λεγόμενης εθνικής αλβανικής.

Πριν μερικές ημέρες η κάλυψη του αγάλματος του Γεώργιου Καστριώτη, χριστιανού Βυζαντινού Άρχοντα που θεωρείται εθνικός ήρωας της Αλβανίας, με δύο γιγάντιες οθόνες κατά την υπαίθρια προσευχή χιλιάδων Αλβανών μουσουλμάνων την ημέρα του Κουρμπάν Μπαϊράμι, στην ομώνυμη κεντρική πλατεία των Τιράνων, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις μεταξύ των Αλβανών [διαβάστε αναλυτικά εδώ].

Μερίδα Αλβανών «κοσμικών» αντέδρασε έντονα, κατηγορώντας τους ακραίους μουσουλμάνους συμπατριώτες τους ότι βάζουν πρώτα τη μουσουλμανική τους ταυτότητα και ύστερα την αλβανική.

Το θέμα όμως λαμβάνει περαιτέρω διαστάσεις, αφού συγκεκριμένοι κύκλοι στην Αλβανία ταυτίζουν τη μουσουλμανική ταυτότητα με την τουρκική, προσπαθώντας προφανώς να αναβιώσουν την ταυτότητα του λεγόμενου «Τουρκαλβανού».

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του διευθυντή του Ιδρύματος ALSAR (Alternativa e se Ardhmes: η Εναλλακτική του Μέλλοντος), Mehdi Gurra, ο οποίος σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο εμφανίζεται να κάνει βαρύτατες δηλώσεις σε βάρος των Αλβανών.

Σύμφωνα με εκείνον, οι Αλβανοί Μουσουλμάνοι είναι Τούρκοι.

«Οι Μουσουλμάνοι των Βαλκανίων είναι Τούρκοι, έχουν ως σημαία τους την τουρκική σημαία. Τώρα στην Αλβανία οι άνθρωποι έχουν ξεκινήσει να βάζουν την θρησκεία πάνω από το έθνος, εγώ και οι άλλοι, προσπαθούμε στην Τουρκία ώστε οι Μουσουλμάνοι των Βαλκάνιων και οι Τούρκοι να ενωθούν», ανέφερε εκείνος.

Επίσης τονίζει ότι στην Αλβανία αν ρωτήσεις τους μουσουλμάνους τι είστε, εκείνη απαντούν: Τούρκοι elhamdülillah (αλληλούια).

Σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα Τέμα, ο Gurra είναι γνωστός ως στενός φίλος του Ερντογάν και συχνά στα ΜΜΕ έχουν τεθεί ερωτήματα για την δραστηριότητα του στην Αλβανία.

Το ίδρυμα του οποίου προεδρεύει, είναι γνωστό στο Λιμπράζντ και το Ελμπασάν, όπου λειτουργεί πάνω από 20 χρόνια.

Το εν λόγω ίδρυμα έχει παράσχει εκπαίδευση σε αρκετά παιδιά σε αυτές τις περιοχές, τα οποία θα εργαστούν σε ιδρύματα και τουρκικές εταιρείες στην Αλβανία.

Το TRIBUNE είχε αναφορές από πηγές της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο ότι σημειώνεται εκτεταμένος «εκτουρκισμός» μεταξύ των Αλβανών μουσουλμάνων, αλλά να ομολογήσουμε την αλήθεια τις είχαμε αξιολογήσει ως μάλλον υπερβολικές.

Από ό,τι όμως φαίνεται δεν υπάρχει καμία υπερβολή. Τουρκικό χρήμα και τουρκικά σχολεία προωθούν τον ισλαμισμό που ταυτίζεται με τον οθωμανισμό και τον τουρκισμό. Τον λεγόμενο «εθνοϊσλαμισμό», που εκφράζει ο Ερντογάν και οι δικοί του.

Αντιδρώντας στους ισλαμιστές τουρκόφρονες, ο δικηγόρος Σπαρτάκ Νγκέλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα αλβανικών εφημερίδων, απηύθυνε έκκληση για την σύλληψη του Μουφτή Τιράνων Ylli Gurra.

Ο λόγος είναι οι η κάλυψη του αγάλματος του Γεωργίου Καστριώτη την ημέρα του Μπαϊραμιού, αλλά και οι παραπάνω δηλώσεις του Mehdi Gurra.

Ο Νγκέλα χαρακτήρισε τον Μουφτή ως τυπικό Οθωμανό βάρβαρο, ο οποίος αποκαλεί τους Αλβανούς Τούρκους.

Σύμφωνα με τον Νγκέλα, ο οποίος στην προσπάθειά του να ορθώσει αλβανική ταυτότητα απέναντι στον εκτουρκισμό καπηλεύεται πρόσωπα της ελληνικής ιστορίας, οι Αλβανοί είναι από τους αρχαιότερους λαούς της Ευρώπης, απόγονοι του Μ. Αλέξανδρου, του Πύρρου της Ηπείρου, του Σκεντέρμπεη, του Ισμαήλ Κεμάλη, του Φαν Νόλι και της μητέρα Τερέζας.

Οι Αλβανοί, σύμφωνα με εκείνον έσωσαν την Δύση από τους Οθωμανική βαρβαρότητα.

Οι αστειότητες περί Αλβανών απογόνων του Αλεξάνδρου και του Πύρρου, παρόμοιες με τις τρέλες των Σκοπιανών, δείχνουν το μεγάλο αδιέξοδο αυτών των πληθυσμών να οικοδομήσουν εθνική ταυτότητα και να αποδείξουν αυτοχθονία στην περιοχή. Και μάλιστα προσπαθούν να το κάνουν αυτό καπηλευόμενοι προσωπικότητες της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού έθνους, διαχωρίζοντάς τους από τον ελληνισμό.

Να σημειωθεί ότι οι Αλβανοί απέκτησαν αλφάβητο μόλις στις αρχές του 20ου αιώνα, προηγουμένως η γλώσσα τους γραφόταν με ελληνικά γράμματα, δεν έχουν καταγεγραμμένη ιστορία και δεν μπορούν να αποδείξουν τίποτα από όσα λένε.

Το μόνο που ιστορικά (και γενετικά) αποδεικνύεται είναι ότι ένα μέρος του πληθυσμού της Αλβανίας είναι Έλληνες εξισλαμισμένοι, κάποιοι άλλοι ίσως να είναι ιλλυρικά φύλα και οπωσδήποτε υπάρχουν και πληθυσμοί που μετέφεραν οι Οθωμανοί στην περιοχή από περιοχές της Ασίας.

Αντιδρώντας ο Μουφτής Τιράνων, Ylli Gurra τόνισε ότι οι δηλώσεις στις οποίες αναφέρεται ο Νγκέλα δεν έχουν να κάνουν με εκείνον, ούτε με τον αδερφό του, τονίζοντας ότι δεν έχει βιολογικό αδερφό που να ονομάζεται Mehdi Gurra. Ο Μουφτής Τιράνων δήλωσε ότι θα κάνει αγωγή κατά του Νγκέλα.

Η νέα πραγματικότητα που έχει αρχίσει να αναδύεται στην Αλβανία, μεταξύ αλβανοφρόνων και τουρκοφρόνων, η οποία κρυβόταν τόσο καιρό κάτω από το χαλί, προμηνύει μεγάλες περιπέτειες.

Οι αλβανικοί πληθυσμοί έχουν προμηθεύσει με εκατοντάδες τζιχαντιστές το Ισλαμικό Κράτος, πυρήνες τζιχαντιστών είναι διάσπαρτοι στα Βαλκάνια μεταξύ αλβανοφώνων και Βόζνιων μουσουλμάνων, το εμπόριο ναρκωτικών στη χώρα οργιάζει, με την Αλβανία να θεωρείται Κολομβία της Ευρώπης και υπάρχουν πλέον εξαιρετικά σοβαρά ζητήματα ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι είναι η διακυβέρνηση Ράμα που έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου σε πολλά από αυτά τα ζητήματα.

Οι ελληνικοί πληθυσμοί στη Βόρεια Ήπειρο (νότια Αλβανία), που εκτός από Αλβανοί υπήκοοι είναι και πολίτες της Ελλάδας, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελούν τους μοναδικούς θύλακες δυτικών πολιτών μέσα σε μια χώρα που οδηγείται σε βαθύ διχασμό από τα συστήματα του Τζορτζ Σόρος και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Είναι ευθύνη της Δύσης η προστασία των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων της Αλβανίας, που είναι και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως και η προστασία των περιοχών όπου ζουν ως θύλακες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Πηγή
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2017/09/blog-post_41.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου