''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Η μεγαλύτερη εθνική μειονότητα στις ΗΠΑ

Ποια φυλή κάνει κουμάντο στην Αμερική;

1 στους 6 έχει Γερμανική καταγωγή
Όντως οι Γερμανοί έδοσαν πολλούς αποίκους και κατόπιν μετανάστες. Υπήρχαν πολλές χιλιάδες Γερμανοί, όταν οι δεκατρείς αγγλικές αποικίες εξηγέρθησαν ζητώντας ανεξαρτησία από την μητρόπολη. Το κύριο ρεύμα έφθασε μετά το 1848 ως απόηχος των εξεγέρσεων στην κεντρική Ευρώπη. Εγκατεστάθησαν κυρίως στις σημερινές πολιτείες του Ουϊσκόσιν και Ουαϊόμινγκ, που τότε δεν είχαν ενταχθή στην συμπολιτεία.
Οι Ολλανδοί προέρχονται από τον αρχικό αποικσμό της Νέας Υόρκης (Νέο Άμστερνταμ). Οι Νορβηγοί έδοσαν επίσης πολλούς αποίκους δυσανάλογα μεγάλο εν σχέσει με τον πληθυσμό της . Έχουν αλλάξει τα επώνυμα γι΄αυτό δύσκολα γίνονται αντιληπτοί.
Ο αντιπρόεδρος του Κάρτερ Μόνταιηλ είναι Νορβηγός, όπως και ιδρυτής της αλυσίδος ξενοδοχείων Χίλτον.
Οι αναφερόμενοι ως σκωτο-ιρλανδοί, προέρχονται από τους προτεστάντες Σκώτους, που τους μετέφεραν οι Άγγλοι στην Ιρλανδία για να αλλοιώσουν τον πληθυσμό.
Οι πρόεδροι Οδυσσεύς Γκραντ και Ρόναλντ Ρήγκαν προέρχονται απ΄αυτή την κατηγορία, όπως και ο ιδρυτής της αιρέσεως των χιλιαστών Κάρολος Ρώσσελ και ο γνωστός τραγουδιστής Έλβις Πρίσλευ.
Τώρα οι μουλάτος του Μεξικού δεν θεωρούνται εθνότητα, όπως και οι νέγροι, προερχόμενοι από πρωτόγονες φυλές της Αφρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου