''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Η Ρωσία προειδοποιεί για «πυρηνικό πόλεμο» αν οι ΗΠΑ δεν αποσύρουν τους πυραύλους τους από την Ευρώπη-1000 ρωσικοί πύραυλοι ετοιμάζονται

Η «πυρηνική» κούρσα ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία σε ευρωπαϊκό έδαφος   είναι σε λίαν κομβικό σημείο και η Μόσχα διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί την τοποθέτηση και την παρουσία αμερικανικών πυραύλων κοντά στο έδαφος της.
Το αμερικανικό σύστημα αντιβαλλιστικών πυραύλων (ΑΒΜ) το οποίο τοποθετείται σταδιακά στην Ευρώπη  προκαλεί  μια νέα «κούρσα εξοπλισμών» εγείροντας παράλληλα τις ρωσικές ανησυχίες για τον σκοπό της ύπαρξης αυτού του συστήματος .
Ρώσοι ανώτατοι αξιωματικοί ανέφεραν ότι η τοποθέτηση αυτής της αντιπυραυλικής ασπίδας «μειώνει το όριο για τη χρήση  πυρηνικών όπλων» και αυξάνει τον κίνδυνο της «αιφνιδιαστικής πυρηνικής επίθεσης».

«Η παρουσία του νατοϊκού αντιπυραυλικού  συστήματος ΑΒΜ μειώνει το όριο για τη χρήση των πυρηνικών όπλων, γιατί δίνει την ψευδαίσθηση της ατιμωρησίας των ΗΠΑ στην  χρήση στρατηγικών επιθετικών όπλων  κάτω από την προστασία της «αντιπυραυλικής ομπρέλας», δήλωσε ο Viktor  Poznikhir, ανώτατος αξιωματικός του ρωσικού γενικού επιτελείου.
Και πρόσθεσε: «Η ασπίδα ΑΒΜ είναι ένα σύμβολο της συσσώρευσης  πυραύλων στον κόσμο και το  έναυσμα για μια νέα κούρσα εξοπλισμών.»
Πολλοί ειδικοί αμυντικοί αναλυτές προειδοποίησαν ότι η παρουσία νέων πυρηνικών όπλων από τις ΗΠΑ θα δώσει το δικαίωμα στον Πούτιν να ξεκινήσει ενδεχομένως  μια πυρηνική σύρραξη.
Ο Ρώσος ανώτατος αξιωματικός τόνισε : «Η παρουσία πυραύλων ABM στην Ευρώπη και η δυνατότητα πολεμικών πλοίων με παρόμοιους πυραύλους σε θάλασσες και ωκεανούς κοντά στο έδαφος της Ρωσίας δημιουργεί ένα ισχυρό  δυναμικό για την υλοποίηση αιφνιδιαστικών πυρηνικών επιθέσεων εναντίον της Ρωσίας». Αυτό το πλεονέκτημα το Κρεμλίνο δεν πρόκειται να το αφήσει «στα χέρια» των ΗΠΑ σε καμία περίπτωση και θα αντιδράσει.»

Ο Poznikhir συνεχίζοντας δήλωσε ότι η αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ «στενεύει πολύ τα όρια και την ευκαιρία για διάλογο για την μείωση των πυρηνικών όπλων».
Οι Ρώσοι τονίζουν ότι το  Πεντάγωνο χρησιμοποιεί ως δικαιολογία της ανάπτυξης του αντιπυραυλικού συστήματος,  τους κινδύνους που απορρέουν από το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, αλλά αγνοεί  τις αντιρρήσεις που προβάλει  η Ρωσία.
Η Μόσχα όμως  προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι θα έχει τουλάχιστον 1.000 πυραύλους στη διάθεσή της,  μέχρι το 2020, γεγονός που της προσδίδει μεγάλο πλεονέκτημα σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση.
Σε άρθρο μας με τίτλο (Όπλισε τους πυρηνικούς «Iskander-M» στο Καλίνινγκραντ η Μόσχα – Σημαδεύουν Βαλτική και Γερμανία), αναφέραμε ότι σύμφωνα με το περιοδικό «Jane’s defence Weekly» η Ρωσία ολοκλήρωσε την κατασκευή οκτώ ειδικών καταφυγίων πυραύλων εδάφους –εδάφους τύπου Cruise  Iskander-M στο Καλίνινγκραντ οι οποίοι φέρουν πυρηνικές κεφαλές, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία  σε Γερμανία, Πολωνία, Βαλτική κά.
Τα καταφύγια έχουν κατασκευαστεί και επισημανθεί στις ….συντεταγμένες «54.649566 Ν 021.823556 Ε», και ετοιμάζονταν από τις 10 Φεβρουαρίου 2017 σύμφωνα με δορυφορική εικόνα που δείχνει τις εγκαταστάσεις της  152ας Ταξιαρχίας πυραύλων Φρουράς στο  Chernyakhovsk στην περιφέρεια του Καλίνινγκραντ.
Αυτό σύμφωνα με δυτικούς αμυντικούς αναλυτές αποτελεί προοίμιο της εκτέλεσης σχεδίου αντίδρασης της Μόσχας στον ιδιότυπο αυτό «πόλεμο» ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις ο οποίος απειλεί ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου