''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Kαταρρέει το φράγμα «Ατατούρκ» – Οι Τούρκοι έκλεισαν την ροή του ύδατος στην Συρία

Έκτακτη ενημέρωση του Ρ.Τ.Ερντογάν είχαμε πριν λίγες ώρες καθώς ειδικοί τον προειδοποίησαν ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα έκτακτης ανάγκης καθώς το φράγμα «Ατατούρκ» καταρρέει! Συγκεκριμένα οι μελέτες έδειξαν ότι ενδεχόμενος νέος σεισμός έντασης άνω των 6 Ρίχτερ θα προκαλέσει κατάρρευση του φράγματος και τεράστιες συνέπειες σε Τουρκία και Συρία…
Οι πρόσφατοι σεισμοί στην Τουρκία έχουν προκαλέσει ρήγμα στο μεγαλύτερο φράγμα της χώρας και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σε νέο μεγάλο σεισμό να καταρρεύσει πλημμυρίζοντας τεράστιες εκτάσεις και οικισμούς .



Ο Τούρκος αναπληρωτής καθηγητής του Γεωλογικού τμήματος Δρ Onur Kose δήλωσε: «Η δουλειά πρέπει να γίνει στο κύριο σώμα του φράγματος . Ένας κύριος σεισμός στο φράγμα Ατατούρκ θα προκαλούσε πολύ μεγάλες και ανυπολόγιστες ζημιές «.

Ο ειδικός του πανεπιστημίου της Άγκυρας και επίκουρος αναπληρωτής καθηγητής μίλησε ξεκάθαρα για ρήγμα στο σώμα του φράγματος, το οποίο θα ενεργοποιήσει ενδεχομένως και άλλα ρήγματα λόγω των σεισμών στην περιοχή Αντιγιαμάν, επιφέροντας πρωτόγνωρες καταστάσεις .

Ο καθηγητής Onur Kose, ανέφερε ότι το ρήγμα σαφώς και συνδέεται με το πρόσφατο σεισμό στην Νοτιοανατολική Τουρκία ο οποίος ήταν μεγέθους 5.5 της κλίμακας Ρίχτερ και ο οποίος έγινε αισθητός στο μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας, αναφέροντας ότι πολλά στοιχεία έχουν αγνοηθεί από τους εμπειρογνώμονες και τα οποία κτυπούν «καμπανάκι» στους εδικούς επί του φράγματος.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι νέοι επικείμενοι σεισμοί της ίδιας ή μεγαλύτερης έντασης θα προκαλούσαν ανεπανόρθωτες βλάβες στο φράγμα Ατατούρκ , πλημμυρίζοντας με εκατομμύρια κυβικά νερού δεκάδες χωριά και κωμοπόλεις.

«Στο φράγμα Ατατούρκ υλοποιούνται μια σειρά σφαλμάτων από τον αντίκτυπο που είχαν οι σεισμοί», τόνισε ο ίδιος.

«Αυτός ο σεισμός στο φράγμα Ατατούρκ ταρακούνησε το αποθεματικό μέτωπο του νερού ενώ η αντιμετώπιση των υπευθύνων δεν είναι η πρέπουσα. Το ρήγμα συνέβη κατά τύχη λίγο βορειότερα του κύριου σώματος του φράγματος λόγω αυτού του σεισμού. Αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το φράγμα Ατατούρκ είναι ένα ενιαίο σώμα και ένα ρήγμα έχει αντίκτυπο σε ολόκληροι το φράγμα σε μια παρόμοια κατάσταση », είπε ο ίδιος.

«Αν συμβεί ξανά σεισμός κοντά στην περιοχή του φράγματος, μεγέθους 5.5 της κλίμακας Ρίχτερ το κύριο σώμα θα επηρεαστεί πάρα πολύ. Ωστόσο, αν αυτός ο σεισμός είναι της τάξεως των 6 Ρίχτερ και άνω, όλα θα επηρεαστούν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Πιθανώς κατοικημένες περιοχές στην Τουρκία και την Συρία,συμπεριλαμβανομένων όλων των κατοικημένων περιοχών στον ποταμό Ευφράτη, θα πλημμυρίσουν καταστρέφοντας τα πάντα . Όταν ξεχυθεί μέσα από αυτό το νερό με τεράστια ορμή, η καταστροφή θα είναι ανυπολόγιστη », είπε.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν 80 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού μέσα στο φράγμα Ατατούρκ. Εφόσον αυτό νερό «ξεφύγει» ο αρμαγεδδώνας θα λάβει σάρκα και οστά από όπου διέλθει αυτό το νερό.

Επειδή το φράγμα Ατατούρκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, η ποσότητα του νερού που έχει συσσωρευτεί στην υδρολογική λεκάνη είναι πάρα πολύ μεγάλη.

«Σε περίπτωση κατάρρευσης του φράγματος ή ξαφνικής εκκένωσης του νερού, η ζημιά θα επηρεάσει όλη την περιοχή μέχρι την Συρία. Όλοι οι μεγάλοι πληθυσμοί σε αυτή την κατεύθυνση και θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει πυκνός πληθυσμός, θα εξαφανιστούν», είπε ο Τούρκος ειδικός.




Πρόκειται για μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της Τουρκίας η οποία προκλήθηκε από φυσικό φαινόμενο όπως είναι οι σεισμοί , οι οποίοι ταρακουνούν την χώρα αυτή εδώ και μεγάλο διάστημα .

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και μεγάλο διάστημα η Άγκυρα έχει «κλείσει» τα νερά του Ευφράτη στο φράγμα Tishrin, στερώντας το νερό για ύδρευση και ηλεκτρικό ρεύμα στην Βόρεια Συρία.

Κούρδοι στο Kobanî και την πόλη Manbij δεν έχουν νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, διότι η τουρκική κυβέρνηση έκλεισε το νερό στον Ευφράτη.

Αυτήν την στιγμή η Β. Συρία η οποία κατοικείται από Κούρδους υποβάλλεται σε βάναυσα αντίποινα. Οι κουρδικές αρχές φωνάζουν προς πάσα κατεύθυνση ότι η Τουρκία παραβίασε τις διεθνείς συμβάσεις της ενέργειας και του νερού ,κόβοντας το νερό του Ευφράτη.

Οι Τούρκοι ανάλογα με τις επιδιώξεις τους κόβουν την ροή του ύδατος του Ευφράτη πολλές φορές στο παρελθόν αποδεικνύοντας το ποιόν τους ως «πολιτισμένοι άνθρωποι» σε όλον τον κόσμο.

«Οι πρόσφατοι σεισμοί στη δυτική επαρχία του Τσανάκκαλε οργανώθηκαν από «σκοτεινές εξωτερικές δυνάμεις με στόχο να καταστρέψουν την οικονομία της Τουρκίας με έναν μεγάλο «τεχνητό σεισμό» κοντά στην Κωνσταντινούπολη», είχε δηλώσει ο δήμαρχος της Άγκυρας Μελίχ Gökçek .

Τώρα από ότι φαίνεται στοχοποιήθηκε η ΝΑ Τουρκία και με ένα σεισμό άνω των 6 Ρίχτερ το φράγμα Ατατούρκ θα «ανοίξει στα δύο» προκαλώντας μια καταστροφή που όμοια της δεν έχει ξαναδεί η Τουρκία…ποτέ έως τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου