''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

«Χαστούκι» για τα αμερικανικά ΜΜΕ: Η πλειοψηφία των Αμερικανών συμφωνεί με το διάταγμα περιορισμού της μετανάστευσης

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Έρευνα-κόλαφος για τα αμερικανικά ΜΜΕ δείχνει ότι η πλειοψηφία των Aμερικανών και ειδικότερα όσοι ψήφισαν τον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ συμφωνούν ή αποδέχονται το διάταγμα περιορισμού της μετανάστευσης και την προσωρινή απαγόρευση εισόδου σε υπηκόους επτά μουσουλμανικών χωρών, ενώ πιστεύουν ότι βελτιώνει ταυτόχρονα και την ασφάλεια της χώρας

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρεία Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters.

Το 31% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η απαγόρευση τους έδωσε την αίσθηση ότι ήταν «περισσότερο ασφαλείς», ενώ το 25% απάντησε ότι ένιωθε «λιγότερο ασφαλές».

Το 33% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν θα αλλάξει τίποτα.

Κατά την ίδια δημοσκόπηση, το 49% των Αμερικανών συμφωνεί με το διάταγμα και το 41% διαφωνεί το υπολοιπο 10% απλά δεν ξέρει που σημαίνει όμως ότι δίνουν ανοχή στον πρόεδρο Ν.Τραμπ

Περίπου 53% των Δημοκρατικών είπαν ότι «διαφωνούν έντονα» με την απόφαση του Τραμπ, ενώ το 51% των Ρεπουμπλικανών είπαν ότι «συμφωνούν έντονα». Εδώ θα πρέπει να τονισθεί ότι οι Ρεπουμπλικάνοι που διαφωνούν είναι πολύ αμφίβολο ότι διαδηλώνουν κιόλας καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι στη ψυχοσύνθεσή τους ενώ αντίθετα οι Δημοκρατικοί που συμφωνούν σίγουρα δεν έχουν κι αυτοί κανέναν λόγο για να διαδηλώσουν.

Η δημοσκόπηση Reuters/Ipsos διεξήχθη διαδικτυακά στα αγγλικά και στις 50 πολιτείες, σε δείγμα 1.201 ατόμων.

Δεν είναι λοιπόν αυτή η εικόνα ίδια με αυτήν που παρουσιάζουν τα αμερικανικά, διεθνή αλλά και εγχώρια ΜΜΕ, που επιχειρούν να δείξουν έναν Ν.Τραμπ ουσιαστικά κλεισμένο στον Λευκό Οίκο απομωνομένο από την κοινωνία και απ'εξω ν διαδηλώνουν όλοι οι Αμερικανοί.

Δεν είναι όλοι οι Αμερικανοί αλλά μερίδα αυτών που όλως τυχαίως κατά συντριπτική πλειοψηφία είτε ψηφίζουν Δημοκρατικούς, είτε εργάζονται με κάποια μορφή εργασίας για τον Τ.Σόρος όπως «ακτιβισμός». είτε είναι καλλιτέχνες, μοντέλα, ηθοποιοί και «ξεπληρώνουν γραμμάτια» στο Σύστημα που επιβάλλει τι θα ήθελεν να κάνουν για να συνεχίσουν να προωθούνται σην βιοηχανία του θεάματος, είτε Αμερικανοί που προέρχονται από μειονότητες και έχουν πειστεί (κακώς) ότι ο Ν.Τραμπ σκέφτεται να τους διώξει από τις ΗΠΑ.
Πηγή
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2017/02/blog-post_95.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου