''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Πούτιν: «Η εθνική ενότητα ενός κράτους βασικό συστατικό ευτυχίας και επιβίωσης»- Διότι προφανώς έρχονται δύσκολοι καιροί

Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της ενότητας  στην Ρωσία και την εορτή της Παναγίας του Καζάν,  ο πρόεδρος Β.Πούτιν δήλωσε
 «είναι ένα μεγάλο και σημαντικό γεγονός για τη Μόσχα, και για το σύνολο της χώρας μας, καθώς και για όλες τους πολίτες μας . Συμβολικά, πραγματοποιούμε την Ημέρα της Εθνικής Ενότητας, και είναι εδώ, στο κέντρο της πόλης, κοντά στα τείχη της αρχαίου Κρεμλίνου, στην καρδιά της Ρωσίας »,  κατέληξε ο ίδιος κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του μνημείου του πρίγκιπα Βλαντιμίρ στη Μόσχα.
Στις 4 του Νοεμβρίου του 2016, είναι και η εορτή της Παναγιάς  του Καζάν  Μητέρας του Θεού και η Ημέρα της Εθνικής Ενότητας.
Με αφορμή αυτήν την διπλή εορτή  ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας  Β. Πούτιν και ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κκ. Κύριλλος, μετά την τελετή μετέβησαν στο μνημείο στην Κόκκινη Πλατεία  για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος  του  Αγίου Μεγάλου Δούκα Βλαντιμίρ  στην πλατεία Borovitskaya στη Μόσχα.
«Το νέο μνημείο αποτελεί ένα  φόρο τιμής στον εξαιρετικό  πρόγονο μας ,έναν  ιδιαίτερα σεβαστό άγιο , πολιτικό και πολεμιστή, ο οποίος υπήρξε ο πνευματικός ιδρυτής του ρωσικού κράτους», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Ο Πρίγκιπας Βλαντιμίρ έχει μείνει στην ιστορία ως πατριώτης  και υπερασπιστής των ρωσικών εδαφών, ως οραματιστής πολιτικός, που έθεσε τα  θεμέλια ενός ισχυρού , ενωμένου , συγκεντρωτικού κράτους, ενώνοντας μια τεράστια οικογένεια  μεταξύ άλλων λαών, γλωσσών, πολιτισμών και θρησκειών», συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Αυτή η ισχυρή ηθική υποστήριξη, η αλληλεγγύη και η ενότητα βοήθησε τους προγόνους μας να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, να ζήσουν και να κερδίσουν  τη δόξα της Πατρίδας, από τη μία γενιά στην άλλη  ενισχύοντας με δύναμη  το μεγαλείο της.  Τώρα είναι καθήκον μας  να σταθούμε μαζί ενάντια στις  σύγχρονες απειλές και προκλήσεις , με βάση τις  πνευματικές εντολές, για την ανεκτίμητη παράδοση της ενότητας και της αρμονίας, και να προχωρήσουμε, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια της χιλιετούς ιστορίας μας »,  δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Πρόκειται για σαφέστατο «μήνυμα» στις ΗΠΑ και τις προθέσεις που έχουν  για την ρωσική ομοσπονδία . Για πρώτη φορά μετά από το 1945 όμως,  το ηθικό δικαίωμα το κατέχουν οι Ρώσοι με τους οποίους συμφωνούν πολλά εκατομμύρια στην Ευρώπη και την Ασία.

Από: pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου