''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Πρώτη κίνηση του Τραμπ για συνεννόηση με τη Ρωσία του Πούτιν

Πρέπει να απαλλαγούμε από το Ισλαμικό Κράτος, είπε στη Wall Street Journal
Αν επιτεθούμε στον Άσαντ θα έχουμε πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε ο Τραμπ - Επισημαίνει ότι προτεραιότητα της Ουάσιγκτον είναι να εξαλειφθούν οι τζιχαντιστές, όχι να απομακρυνθεί ο Άσαντ από την εξουσία Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα καταλήξουν να εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία εάν επιτεθούν στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε ο εκλεγμένος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο μιας συνέντευξής του η οποία δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα The Wall Street Journal.

Εάν οι ΗΠΑ εξαπέλυαν επίθεση εναντίον του Άσαντ «θα καταλήγαμε να πολεμάμε με τη Ρωσία», είπε ο Τραμπ.

«Η θέση μου είναι πως (...) η Συρία πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος και πρέπει να απαλλαγούμε από το Ισλαμικό Κράτος. Η Ρωσία βρίσκεται τώρα σε συμμαχία με τη Συρία, και τώρα έχουμε το Ιράν, που γίνεται ισχυρό, εξαιτίας μας, σε συμμαχία με τη Συρία (...). Υποστηρίζουμε αντάρτες εναντίον της Συρίας και δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι», πρόσθεσε ο Τραμπ στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τραμπ είχε τονίσει ότι ο νυν πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ μπορεί να μην είναι ο ιδανικός ηγέτης της χώρας αυτής, όμως πολλές από τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης που θα αναλάμβαναν την εξουσία εάν απομακρυνόταν θα μπορούσαν να αποδειχθούν χειρότερες. Είχε προσθέσει ότι η προτεραιότητά του στη Συρία θα είναι να εξαλειφθεί το ΙΚ, όχι να απομακρυνθεί ο Άσαντ από την εξουσία.


http://www.protothema.gr/world/article/627702/trab-an-epitethoume-ston-asad-tha-ehoume-polemo-me-ti-rosia/https://kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου