''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Οι Αλβανοί Σκοπίων …ανησυχούν: Κι άλλος Αλβανός βαπτίσθηκε χριστιανός!

Αλβανικά δημοσιεύματα των Σκοπίων επισημαίνουν τον …κίνδυνο της αφομοίωσης των Αλβανών από τους Ορθόδοξους Σλάβους, ιδιαίτερα μετά τη νέα βάπτιση ενός 57χρονου Αλβανού από χωριό του Γκόστιβαρ, που ασπάσθηκε τη χριστιανική θρησκεία.

Η είδηση είχε κυκλοφορήσει σε πολλά σλαβικά ΜΜΕ των Σκοπίων πριν από δύο ημέρες, αλλά τώρα λαμβάνεται ως  λόγος …αφομοίωσης των Αλβανών από τους Ορθοδόξους Σλάβους και μάλιστα, σύμφωνα με την αλβανική ‘Λάιμ’, σε αυτό φταίει η πολιτική συμμαχία  του Αλί Αχμέτι του κόμματος DUI με τον Νίκολα Γκρούεφσκι του VMRO-DPMNE.


«Ο Αρίφ Αλίλι από το χωριό Λομνίτσε του Γκόστιβαρ, χθες μετατράπηκε σε Σλάβο Χριστιανό και ονομάστηκε Αλεξαντάρ Γκόρσκι. Δήλωσε ότι ασπάστηκε την Ορθόδοξη Χριστιανική Θρησκεία για να βρει « την ειρήνη στο πνεύμα του. Ο 57χρονος δήλωσε ότι όλοι οι φίλοι του είναι χριστιανοί και έτσι τώρα θα αισθάνεται καλύτερα», σημειώνει το δημοσίευμα.


«Με τον τρόπο αυτόν», προσθέτει το δημοσίευμα, «διαδίδεται δημόσια η πολιτική προπαγάνδα της ταυτότητας των Αλβανών Ορθοδόξων, ενώ στην πραγματικότητα  αποτελεί μια περαιτέρω αφομοίωση των Αλβανών», τονίζεται χαρακτηριστικά.
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου