''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Το πιο πολύχρωμο μέρος του κόσμου

Βρίσκεται στην Κίνα και μοιάζει να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας
Μπορεί να παραπέμπει σε εξωγήινο τοπίο ή σε ζωγραφιά ενός σύγχρονου καλλιτέχνη, όμως πρόκειται για ένα 100% φυσικό τοπίο που βρίσκεται στην Κίνα! Και ο λόγος για το Γεωλογικό Πάρκο Zhangye Danxia στην επαρχία Gansu της Κίνας, που είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο εντυπωσιακά και πολύχρωμα μέρη του πλανήτη μας.


Πανέμορφοι χρωματισμοί βάφουν με τον πιο αριστοτεχνικό τρόπο τα βράχια της περιοχής, αποδεικνύοντάς μας με ενάργεια, ότι η φύση είναι η μεγαλύτερη καλλιτέχνιδα που υπήρξε ποτέ, με μία αχαλίνωτη φαντασία και αστείρευτη δημιουργικότητα να ξεπροβάλλει σε κάθε μήκος και πλάτος της οικουμένης.

Έτσι και εδώ, στο Γεωλογικό Πάρκο Zhangye Danxia, ο επισκέπτης αντικρίζει ένα πρωτόγνωρο, σπάνιο και ιδιαίτερο τοπίο, με τα χρώματα να «ξεχειλίζουν», σε μία όμορφη φρενίτιδα της φύσης. Η περιοχή βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, ανάμεσα στο Θιβέτ και στα οροπέδια του Huangtu, και συνορεύει με την Μογγολία.

Όποιος πάσχει πάντως από κατάθλιψη, και η απογοήτευση τον κάνει να βλέπει την ζωή με τα πιο μελανά χρώματα, μια επίσκεψη σ' αυτόν τον άγνωστο χρωματιστό παράδεισο του πλανήτη μας, θα τον κάνει να αισθανθεί καλύτερα, και να ξαναβάλει στη ζωή του το χρώμα, που τόσο πολύ όλοι έχουμε ανάγκη στις μέρες μας. Δείτε μερικές φωτογραφίες από το πιο πολύχρωμο μέρος του κόσμου!















http://www.protothema.gr/city-stories/article/623558/to-pio-poluhromo-meros-tou-kosmou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου