''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Πόλεμος Ν.Τραμπ κατά Α.Μέρκελ: Αθλια δήλωση της Γερμανίδας προκαλεί την πρώτη κρίση - Τι της απάντησαν οι άνθρωποι του νέου προέδρου

του Πέτρου Αναστασίου
 
Με μία άθλια δήλωση που έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση στις ΗΠΑ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ... προφανώς νομίζοντας ότι απευθύνεται στον Λουκασένκο, το φοβερό πρόεδρο της Λευκορωσίας που έχει "ανοικτούς λογαριασμούς" με το Βερολίνο, τον κάλεσε "Να σεβαστεί τη δημοκρατία, την ελευθερία, το σεβασμό του κράτους δικαίου, την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους, το χρώμα του δέρματός τους, τη θρησκεία, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές απόψεις".
"Με βάση αυτές τις αξίες, προσφέρομαι να συνεργαστώ στενά με τον μελλοντικό Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ", πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος. 
Δηλαδή θέτει και όρους!
Λες και υπάρχει περίπτωση να μην συνεργαστεί με τις ΗΠΑ επειδή εκλέχθηκε ο Ν.Τραμπ πρόεδρος; Που αν δεν υπήρχαν οι ΗΠΑ, η Μέρκελ θα ήταν ακόμα ή υπό ναζιστικό καθεστώς ή υπήκοος της κομμουνιστικής Ανατολικής Γερμανίας, μια "ανύπαρκτη" κόρη πάστορα μέλος της τοπικής κομμουνιστικής νεολαίας, όπως ήταν μέχρι το 1990.
Εχει πραγματικό θράσος η Μέρκελ να ζητά από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να σεβαστεί την δημοκρατία και την ελευθερία. Εννοεί όσο σεβάστηκε αυτή την δημοκρατία και την ελευθερία στην Ελλάδα;
Οι συνεργάτες του Ν.Τραμπ απαντώντας στην δήλωση της Α.Μέρκελ είπαν σχετικά: "Εχουμε πολύ καιρό μπροστά μας για να τα λέμε και με την Μέρκελ, αλλά και με τις γερμανικες εταιρείες που παραβιάζουν την αμερικανική νομοθεσία"...
"Κι εμείς δεν πιστεύουμε την πολιτική της Μέρκελ για το προσφυγικό και θα σταθούμε απέναντί της". Η δεύτερη απάντηση ήρθε από τα χείλη της Kέλιαν Κόνγουει, διευθύντριας της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.
"Η Χίλαρι Κλίντον θέλει να μιμηθεί την πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ για τους πρόσφυγες"  είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτικες της Γερμανίας και της Γαλλίας είναι "κατεστραμμένες". 
Μιλώντας στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων ανέφερε "είναι κατεστραμμένες, είναι απλά κατεστραμμένες και επί πλέον υπάρχει και το προσφυγικό ζήτημα το οποίο καταστρέφει και την υπόλοιπη Ευρώπη. Δείτε τι έπαθε η Μέρκελ στις τελευταίες εκλογές, είναι απίστευτο".
Συνέχισε τη ρητορική του λέγοντας "Η Γερμανία είναι κατεστραμμένη. Η Γαλλία είναι κατεστραμμένη. Δείτε και τα αποτελέσματα των εκλογών, είναι τόσο άσχημα. Οι άνθρωποι έλεγαν «έλα μωρέ, όλα καλά θα πάνε».
Το λέω εδώ και δυο εβδομάδες, γιατί να πάνε όλα καλά για τη Μέρκελ; Εκατομμύρια πρόσφυγες πηγαίνουν στη Γερμανία. Η εγκληματικότητα είναι στα ύψη. Τα προβλήματα τους είναι αμείωτα και η Χίλαρι θέλει να γίνει η Μέρκελ των ΗΠΑ; Δεν πρόκειται να γίνει, δεν πρόκειται να το αφήσω να γίνει".
Να θυμήσουμε ότι ο ηγέτης της Λευκορωσίας Β.Λουκασένκο, όταν πριν από πέντε χρόνια ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε τον είχε κατηγορήσει ως "Δικτάτορα δεν σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια" αυτός του είχε απαντήσει ότι "Δεν ξέρω αν είμαι δικτάτορας, γιατί εμείς κάνουμε κανονικές εκλογές. Αλλά σίγουρα δεν είμαι... αδελφή, όπως εσύ"!
Ενα χρόνο αργότερα ο Γκίντο Βεστερβέλε παντρεύτηκε τον "καλό του"...
 
Από: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου