''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΑΒΕΒΑΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΝΤΟΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Σε ανοιχτή σύγκρουση εξελίσσονται οι σχέσεις της Τουρκίας
με την υποψήφια των Δημοκρατικών των ΗΠΑ για την αμερικανική προεδρία, Χίλαρι Κλίντον, που κατάφερε για άλλη μια φορά να στείλει τους Τούρκους στα κάγκελα, με τις νέες δηλώσεις της για τους Κούρδους.
Όπως αναφέρεται, την έντονη αργή της Τουρκίας προκάλεσαν οι δηλώσεις της κ Κλίντον στο δεύτερο ντιμπέιτ που είχε με τον άλλο υποψήφιο για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ, ότι θα πρέπει να εξοπλιστούν οι Kούρδοι με τα τελειότερα αμερικανικά οπλικά συστήματα γατί είναι οι μόνοι σταθεροί σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή.
Απαντώντας στις δηλώσεις αυτές ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαούσογλου, κατηγόρησε ανοιχτά την Κλίντον αλλά και τις ΗΠΑ ότι στηρίζουν τους τρομοκράτες και την τρομοκρατία της περιοχής και ότι αυτό δεν μπορεί να το δεχτεί η Τουρκία που θα συνεχίσει να πολεμά τους Κούρδους τρομοκράτες. Παράλληλα ανέφερε ότι η Τουρκία δεν θα μείνει αμέτοχη στην επιχείρηση απελευθέρωσης της Βαγδάτης από τους Ισλαμιστές, παρά τις έντονες προειδοποιήσεις των ΗΠΑ και της Βαγδάτης να μείνει έξω από την περιοχή αυτή.

57fd3c1f18c773189c1f1d0b
Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στην Άγκυρα και για τις σχέσεις της Χίλαρι με τον Φετουλάχ Γκιουλέν καθώς έχει αποκαλυφθεί ότι ο Γκιουλέν είναι από τους μεγαλύτερους σπόνσορες της προεκλογικής της εκστρατείας.
Αλλά την οργή της Άγκυρας προκάλεσαν και οι δηλώσεις του ειδικού του προέδρου Ομπάμα για τον πόλεμο κατά των Τζιχαντιστών, Brett McGurk, ο οποίος υπαινίχτηκε ότι η Τουρκία μετά το αποτυχών πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου δεν είναι ίδια με την πρότερα Τουρκία, ενώ τόνισε για άλλη μια φορά ότι οι ΗΠΑ και οι Κούρδοι συνεργάζονται στενά στην περιοχή.


http://nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου