''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣ… ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ!

991347 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Σαν «χαστούκι» έπεσε στην Άγκυρα η είδηση ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν την Τουρκία στα «πόδια τους», δηλαδή στις πολεμικές επιχειρήσεις ανακατάληψης της Μοσούλης στο Ιράκ και του Χαλεπιού στην Συρία,
ενώ αντίθετα υποστηρίζουν ανοιχτά την συμμετοχή των Κούρδων και στις δυο αυτές επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, McGurk, σε δημοσιεύματα που πήραν μεγάλη έκταση στον τουρκικό τύπο, ξεκαθάρισε ότι οι Τούρκοι δεν θα πάρουν μέρος στην πολιορκία της Μοσούλης παρά τις αντίθετες δηλώσεις του ίδιου του Ερντογάν, που δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι η Μοσούλη ανήκει στο Εθνικό Σύμφωνο της Τουρκίας, (Misak-i Milli).

mcgurk32321

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Αμερικανός εκπρόσωπος ανέφερε πως στην επιχείρηση του Χαλεπιού θα πρωτοστατήσουν οι κουρδικές δυνάμεις του YPG-PYD, που αποτελούν κόκκινο πανί για την Άγκυρα ενώ έχουν χαρακτηριστεί σαν τρομοκράτες.
Ήδη η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, δείχνει πως οι Αμερικανοί έχουν ταχτεί ανοιχτά υπέρ της ίδρυσης ανεξάρτητης κουρδικής εστίας στην βόρειο Συρία, προάγγελο της ένωσης της με το τουρκικό Κουρδιστάν για ένα κουρδικό κράτος.
Αυτή η εξέλιξη προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις σε ένα γεωπολιτικό «μποτιλιάρισμα», η κυριότερη των οποίων είναι σε αντιστάθμισμα η αύξηση σε επικίνδυνο βαθμό της τουρκικής προκλητικότητας προς την πλευρά του Αιγαίου και της Θράκης, χωρίς βέβαια παράλληλα να σταματήσουν να προβάλλονται οι πάγιες τουρκικές θέσεις για την τουρκικότητα της Μοσούλης, του Χαλεπιού, της δ. Θράκης, των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και της…Θεσσαλονίκης .
Ενδεικτικό και του αντιαμερικανικού κλίματος που υπάρχει είναι ότι συνεχώς τα ελεγχόμενα τουρκικά ΜΜΕ αυτές τις μέρες αποκαλύπτουν ενδείξεις για την συμμέτοχη και στήριξη των Αμερικανών στο αποτυχών πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Σίγουρα πάντως μια αλλαγή των γεωπολιτικών κατευθύνσεων της Τουρκίας, θα έχει καταλυτικές συνέπειες προς την δική μας πλευρά.
Και ενώ γύρω μας οι εξελίξεις είναι καυτές, εμείς θα ασχολούμαστε με…τις τηλεοπτικές άδειες.

http://nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου