''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Τι σημαίνει το… βέτο στο βέτο του Ομπάμα για την Σαουδική Αραβία

dac9a842c2b51f7c90dca927547b5c4b
Ο νόμος που επιτρέπει στα θύματα των επιθέσεων της να προσφύγουν δικαστικά κατά της τίθεται σε ισχύ, μετά τη σχεδόν ομόφωνη ψηφοφορία 97-1 με την οποία η Γερουσία των ανέτρεψε το βέτο που είχε προβάλει ο πρόεδρος .

Συντριπτικό ήταν το αποτέλεσμα και στη Βουλή των Αντιπροσώπων (348-77), σε ένα ιστορικό αποτέλεσμα που αποτελεί την πρώτη ανατροπή βέτο του Μπαράκ Ομπάμα από το Κογκρέσο.
«Αυτή η ψηφοφορία μάς ντροπιάζει περισσότερο από οτιδήποτε έχει κάνει η αμερικανική Γερουσία από το 1983», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ. Ο Ερνεστ είπε ότι κάποιοι γερουσιαστές μόλις πρόσφατα πληροφορήθηκαν για τις πιθανές αρνητικές συνέπειες που θα είχε η ισχύς μιας τέτοιας νομοθεσίας, αλλά δεν τις έλαβαν υπόψη στην ψήφο τους.
Διαβάστε εδώ: Με οικονομικό πόλεμο απειλεί τις ΗΠΑ η Σαουδική Αραβία
«Δεν καταρρίψαμε το προεδρικό βέτο ελαφρά τη καρδία, αλλά σε αυτή την περίπτωση ήταν σημαντικό να επιτρέψουμε στις οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό, έστω και αν αυτό είναι κάπως άβολο διπλωματικά», δήλωσε ο τρίτος στην ιεραρχία του Δημοκρατικού Κόμματος στη Γερουσία, Τσαρλς Σούμερ.
O επικεφαλής της CIA, Τζον Μπρέναν, είχε ζητήσει από το Κογκρέσο να μην επιτρέψει τις προσφυγές κατά της Σαουδικής Αραβίας, υποστηρίζοντας ότι θα υπάρξουν «βαριές συνέπειες» για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Από: tilegrafima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου