''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

H Toυρκία κατηγορεί τον πρέσβη των ΗΠΑ για επιχείρηση ένοπλης ανατροπής του Ερντογάν – Έκλεισαν οι πρεσβείες Γερμανίας-Βρετανίας – Τι έρχεται;

Toυ Βασίλη Καπούλα
Tρίτο κατά σειρά περιστατικό αυξάνει την ένταση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.
Η Τουρκία κατηγορεί τον πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα ότι δημιουργεί πυρήνες αντάρτικου με στόχο την ανατροπή του  Ρ.Τ.Ερντογάν! Το πιο ανησυχητικό βέβαια για την Άγκυρα είναι ότι οι πρεσβείες Βρετανίας και Γερμανίας έκλεισαν γεγονός που δείχνει εξελίξεις…
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα επιβεβαίωσε ότι ο Αμερικανός Πρέσβης,  John Bass επισκέφθηκε το προάστιο Artvin στην Μαύρη Θάλασσα αλλά αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι σκοπός του ήταν η «ενορχήστρωση αντάρτικου αγώνα» στην περιοχή!
Ο Αμερικανός πρέσβης επισκέφτηκε τα τρία υδροηλεκτρικά εργοστάσια στην περιοχή και αρκετά ΜΜΕ ισχυρίστηκαν από χτες το βράδυ ότι ο John Bass πήγε στο προάστιο Artvin στα σύνορα Τουρκίας-Γεωργίας και στις περιοχές Şavsat και Yusufeli προσπαθώντας να δημιουργήσει πυρήνες αντάρτικου αγώνα κατά της τουρκικής κυβέρνησης.
Στην περιοχή δραστηριοποιούνται διάφορες περιβαλλοντικές οργανώσεις που προχωρούν σε διαδηλώσεις κατά των υδροηλεκτρικών έργων και της κυβέρνησης στην περιοχή.
Προφανώς αυτές οι περιβαλλοντικές οργανώσεις χρηματοδοτούνται από τις γνωστές ΜΚΟ…
Σχολιάζοντας το θέμα αξιωματούχος της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα επιβεβαίωσε ότι ο πρέσβης  John Bass πέρασε μέρος των διακοπών του στο Erzurum και Artvin αλλά αρνήθηκε ότι ο Bass επισκέφτηκε τα τρία υδροηλεκτρικά εργοστάσια στην περιοχή.
«Ο πρέσβης πήγε να δει μέρος της Τουρκίας που δεν είχε δει μέχρι τώρα και γι αυτό πραγματοποίησε προσωπική επίσκεψη στο Erzurum και Artvin κατά τη διάρκεια του Qurban Bayram. Στον πρέσβη αρέσει η πεζοπορία και γι αυτό ανέβηκε στο βουνό Kaçkar» τόνισε ο Αμερικανός εκπρόσωπος.
«Ο πρέσβης Bass δεν επισκέφθηκε τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια και δεν είχε επίσημες συναντήσεις κατά τη διάρκεια της παραμονής του. Συναντήθηκε με λίγους…χωρικούς και μίλησε μαζί τους στην κοιλάδα» πρόσθεσε.
Το θέμα των υδροηλεκτρικών εργοστασίων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας αποτελεί μεγάλο «αγκάθι» για τον Ρ.Τ.Ερντογάν με πολλούς ντόπιους και περιβαλλοντολόγους  να πραγματοποιούν μεγάλες διαδηλώσεις στην περιοχή Cerattepe.
Όλα δείχνουν ότι κάτι «χοντρό» έρχεται στην Τουρκία. Xτες οι πρεσβείες Γερμανίας και Βρετανίας έκλεισαν για λόγους ασφαλείας.
«Η πρεσβεία της Βρετανίας στην Άγκυρα θα κλείσει για το κοινό από Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου για λόγους ασφαλείας» ανέφερε η ανακοίνωση χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.
Ταυτόχρονα έκλεισε και η πρεσβεία της Γερμανίας στην Άγκυρα μαζί με τα γερμανικά σχολεία.
Σήμερα οι τουρκικές αρχές είπε ότι συνέλαβαν 4 άτομα που αποτελούσαν απειλή εναντίον των βρετανικών και γερμανικών διπλωματικών αποστολών.

Από: pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου