''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ ! Οι Κούρδοι της Συρίας επέλεξαν ως πρωτεύουσα το Καμισλί και ετοιμάζουν την δική τους ομοσπονδία τον Οκτώβριο

Οι Κούρδοι σχεδιάζουν τον Οκτώβριο να υιοθετήσουν το δικό τους σύνταγμα που θα αναφέρει ρητά την εδαφική ανεξαρτητοποίηση του Βορείου τμήματος της Συρίας, αναφέρει το Reuters σήμερα Πέμπτη, καθώς και άλλα διεθνή ΜΜΕ. Σύμφωνα με ένα μέλος του ιδρυτικού συμβουλίου του αυτοαποκαλούμενου «δημοκρατικού ομοσπονδιακού τμήματος στο βόρειο κομμάτι της Συρίας» Καντίγια Γιούσεφ, στις αρχές Οκτωβρίου, θα φιλοξενηθεί η ιδρυτική συνάντηση του νέου κοινοβουλίου των Κούρδων το οποίο θα ανακηρύξει την συγκρότηση αυτόνομου κουρδικού τμήματος .
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η πρωτεύουσα της Κούρδων της Συρίας θα είναι η πόλη του Kamishli .

Για την οριστικοποίηση της πρώτης κουρδικής εθνοσυνέλευσης, συναντήθηκαν στην Rumaila περίπου 200 σύνεδροι από όλο τον βόρειο τμήμα της Συρίας, του αποκαλούμενου συριακού Κουρδιστάν, καθώς και εθνότητες της πόλης του Χαλεπίου.
Η κουρδική ομοσπονδία θα ενώσει διαφορετικές εθνικές κοινότητες, καθώς και τις πολιτοφυλακές τους για να αντιμετωπίσουν τους ισλαμιστές αντάρτες.
Η συριακή κυβέρνηση αποκαλεί ως παράνομες τις προθέσεις των Κούρδων της Συρίας για την δημιουργία ομοσπονδιακής περιοχής στο βορρά.
Η Μόσχα τηρεί επίσης στάση αναμονής και δηλώνει ότι δεν θεωρεί πιθανό να αποφασίσει σχετικά με τη μορφή της κυβέρνησης στην Συρία μονομερώς.
Σύμφωνα με τον ειδικό εκπρόσωπο του Ρώσου Προέδρου για τη Μέση Ανατολή και τις αφρικανικές χώρες, αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, «όσοι δηλώνουν κάτι εκτός του πλαισίου της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου απλά δεν έχει κανένα νόημα».
Οι Τούρκοι όμως θα γίνουν έξαλλοι, διότι βλέπουν ότι το Κουρδιστάν ότι και να κάνουν προετοιμάζεται μέσω μιας διαδικασίας η οποία θα οδηγήσει σε τεκτονικού τύπου αλλαγές στην περιοχή.
Για αυτό και προελαύνουν στα νότια με μεγάλες δυνάμεις για να προλάβουν καταστάσεις . Δεν θα προλάβουν όμως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου