''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Με συρτάκι η πολεμική αεροπορία μάγεψε το κοινό στην κόκκινη πλατεία

 
Μάγεψε το κοινό στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας, η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας  παιανίζοντας και χορεύοντας συρτάκι! Στο βίντεο της εμφάνισης της μπάντας μπορείτε να δείτε από το 5 λεπτό τους Έλληνες στρατιωτικούς να παιανίζουν και να χορεύουν το γνωστό συρτάκι καλώντας το κοινό να συμμετάσχει.
Το όλο σκηνικό έλαβε χώρα στο διεθνές φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών Σχημάτων «Spasskaya», στη Μόσχα που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο και στο οποίο έλαβαν μέρος συνολικά 22 στρατιωτικές μπάντες από 12 χώρες.
Την Ελλάδα εκπροσώπησε μικτή μπάντα, από το Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας, με τη συμμετοχή ατόμων από το Πολεμικό Ναυτικό και μαέστρο τον Αλέξανδρο Λιτσαρδόπουλο.
Το Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) ιδρύθηκε το 1947, αποτελούμενο από έφεδρο προσωπικό σαράντα (40) ατόμων, με Διοικητή τον Υποσμηναγό Νικόλαο Ραυτόπουλο.
Το 1953 το Σμήνος Μουσικής άρχισε να πλαισιώνεται με μόνιμο προσωπικό.
Σήμερα, το Σμήνος Μουσικής αποτελείται από τη Μπάντα, η οποία έχει σαράντα δύο (42) άτομα (3 Αξιωματικούς και 39 Υπαξιωματικούς) και την ελαφρά Ορχήστρα, η οποία αποτελείται από επτά (7) Υπαξιωματικούς, με Διοικητή τον Σμηναγό (ΜΣ) Αλέξανδρο Λιτσαρδόπουλο.
Η Μπάντα συμμετέχει σε εθνικές, τοπικές και θρησκευτικές εορτές και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ έχει εκπροσωπήσει την ΠΑ σε Διεθνή Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών. (Αλβανία, Βέλγιο, Γαλλία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κορέα, Μάλτα, Ουκρανία, Ρουμανία και Ρωσία).

Από:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου