''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Η Τουρκία προτίθεται να τερματίσει την ‘ηγεμονία’ του δολαρίου

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν, κατά την ιστορική συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο, Πούτιν, στην Αγία Πετρούπολη, συζήτησε την περίπτωση συναλλαγών των δύο χωρών στα τοπικά νομίσματα, τουρκική λίρα και ρούβλι, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα συνέφερε και τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής ‘Güneş’, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι στην περίπτωση αυτή, θα υπάρξει ενίσχυση του τουρκικού νομίσματος και σχετική υποτίμηση του δολαρίου, κάτι το οποίο θα ευνοήσει την τουρκική οικονομία.

Ο Ερντογάν διευκρίνισε ότι το ζήτημα θα εξετασθεί από τα αρμόδια υπουργεία και θα αξιολογηθούν οι επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης.

Οι Κούρδοι Συρίας

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε σε ένα εθνικό ζήτημα που απασχολεί την τουρκική πολιτική: τις κουρδικές δραστηριότητες του PYD και των YPG στη Συρία.

Ρώτησε τον Ρώσο πρόεδρο εάν οι θέσεις της Ρωσίας συμπίπτουν με αυτές των Αμερικανών.

«Αναφερθήκαμε στις σχέσεις με το PYD και το YPG. Επιπλέον του επεσήμανα το ζήτημα του ανοίγματος πολιτικού γραφείου του PYD στη Μόσχα. Ο Πούτιν απάντησε ότι δεν έχει επίγνωση του θέματος και ότι το άκουσε πρώτη φορά. Ανέφερε, ωστόσο, ότι είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση και θα παρακολουθεί το θέμα εκ του σύνεγγυς».

Ο Ερντογάν τόνισε ότι εξέφρασε στο Ρώσο πρόεδρο, τις θέσεις της Τουρκίας σχετικά με τις κουρδικές οργανώσεις που δρουν στη βόρεια Συρία.

-- The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου