''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Έρχεται το φιλορωσικό κανάλι στην Ελλάδα με την έγκριση του Β.Πούτιν – Ποιοι κατέθεσαν φακέλους για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και ποιος «κόπηκε»

Έτοιμο είναι το φιλορωσικό κανάλι στην Ελλάδα καθώς ο...
ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, μέσω κυπριακής εταιρείας (DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED) κατέθεσε φάκελο για την απόκτηση των τεσσάρων αδειών τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας. Μάλιστα ο φάκελος του χαρακτηρίστηκε πληρέστατος.
Ο Ι.Σαββίδης εκλέχτηκε μέλος της Νομοθετικής Βουλής της Περιφέρειας του Ροστόφ, το 1998 και το 2003. Το 2003, εκλέχτηκε επίσης ως βουλευτής στη Ρωσική Δούμα. Στη συνέχεια, και στη διάρκεια εκείνης της βουλευτικής του θητείας, διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού και Φόρων της Ρωσίας.
Το 2007, επανεκλέχθηκε ως βουλευτής στη Δούμα, με το κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν. Στην ίδια βουλευτική περίοδο, υπηρέτησε ως μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων, στην οποία ήταν υπεύθυνος των διαβουλευτικών σχέσεων με το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ ήταν και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ρωσολευκορωσικής Ένωσης.
Τιμήθηκε το 1999 από τη Ρωσική Ομοσπονδία με το παράσημο «Για την προσφορά προς την Πατρίδα» ΙΙ βαθμού και το 2003 με το Παράσημο Τιμής. Έχει λάβει επαίνους από τον Πρόεδρο της Ρωσίας, τον Πατριάρχη Πάσης Ρωσίας, το νομάρχη της περιφέρειας του Ροστόφ και το δήμαρχο του Ροστόφ στον Ντον.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, οι προεπιλεγέντες θα ανακοινωθούν στις 14 Ιουλίου, ενώ ο οριστικός κατάλογος εκείνων που θα συμμετάσχουν στη δημοπρασία θα ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου. Η δημοπρασία και η ανακοίνωση των προσωρινών πλειοδοτών αναμένονται στο διάστημα 12-17 Αυγούστου.
Τα 11 υποψήφια σχήματα είναι τα εξής:

1.Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ που ανήκει στην οικογένεια Κυριακού (ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ)
2. Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR CHANNEL που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη (ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – STAR CHANNEL)
3. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑLPHA του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά (ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ)
4. Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA (ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL)
5. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου (ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΣΚΑΙ ΑΕ)
6. Ο τηλεοπτικός σταθμός EPSILON του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη (ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. – «EPSILON TV»)
7. Ο εφοπλιστής, επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης. H νέα του εταιρεία, που υπέβαλε την αίτηση, λέγεται «ALTER EGO» και στα σχέδια του περιλαμβάνεται ανάπτυξη τηλεοπτικών προγραμμάτων με έμφαση στην ενημέρωση και στις αθλητικές μεταδόσεις, ενώ θα υπάρχουν και ειδικές ζώνες με νέα ψυχαγωγικά προγράμματα (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ)
8. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, μέσω κυπριακής εταιρείας (DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED)
9. Ο τηλεοπτικός σταθμός ART του Γιώργου Καρατζαφέρη (City News ΑRΤ TV)
10. Η επιχειρηματική οικογένεια Καλογρίτσα (ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ)
11. Μία κυπριακή εταιρεία αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων (σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, προκειται για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ – Στην αίτηση αναφέρονται τα ονόματα των δικηγόρων Φίλιππου Χατζηφιλίππου, Αθανάσιου Δάμη και Ναταλίας Καλογερή)
Η κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, αγνώστων λοιπών στοιχείων αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη ανάμεσα στους διεκδικητές των 4 τηλεοπτικών καναλιών.
Ωστόσο σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες και στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ η εταιρεία φαίνεται να σχετίζεται με την οικογένεια Βαρδινογιάννη.
Συγκεκριμένα αν και στην αίτηση αναφέρονται τα ονόματα των δικηγόρων Φίλιππου Χατζηφιλίππου, Αθανάσιου Δάμη και Ναταλίας Καλογερή, προκύπτει ότι η εταιρεία είναι θυγατρική της S.N.P. Southeast Network Public Limited, με έδρα την Κύπρο.
Η εταιρεία αυτή είναι εισηγμένη πρόσφατα στο Χρηματιστήριο της Κύπρου, στη μη ρυθμιζόμενη αγορά και έχει ως βασικό μέτοχο με ποσοστό 99% τον κ. Νικόλαο Ντάβαρη κάτοικο Βορείων Προαστίων στην Αθήνα.
Ο συγκεκριμένος βασικός μέτοχος συμμετέχει με μικρό ποσοστό στον Τηλεοπτικό Σταθμό Star, εμφανίζεται ως μέτοχος Ραδιοφωνικού σταθμού και συμμετέχει σε ΔΣ εταιριών του ομίλου Βαρδινογιάννη.
Ωστόσο η οικογένεια Βαρδινογιάννη κατέθεσε αίτηση και για το STAR αλλά και μέσω της συμμετοχής της στο Mega. Ωστόσο το Mega όπως αναφέρουν τραπεζικοί κύκλοι δύσκολα θα πάρει άδεια αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όχημα για τη στέγαση άδειας που θα λάβει άλλος υποψήφιος που μετέχει στο διαγωνισμό.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε καταθέσει αίτηση για το City News ART TV ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος της αίτησης ήταν ελλιπέστατος, καθώς δεν είχε ούτε το παράβολο των 30.000 ευρώ

Με πληροφορίες από bankingnews.gr
Πηγή:  pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου