''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Αερομαχία ελληνικών με τουρκικά F-16 -Κόβουν την ανάσα οι διάλογοι των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Αερομαχία ελληνικών με τουρκικά F-16 -Κόβουν την ανάσα οι διάλογοι των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΒΙΝΤΕΟ)
 
Ενα ντοκουμέντο από μία αερομαχία ελληνικών και τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 18 Μαΐου του 2006, λίγες ημέρες πριν από τον τραγικό θάνατο του σμηναγού Ηλιάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν Τούρκος πιλότος έπεσε με το μαχητικό του πάνω στο ελληνικό F-16.
Στο περιστατικό που έχει καταγραφεί στο βίντεο, ελληνικά F-16 της 346 Μοίρας «Ιάσων» εμπλέκονται σε αερομαχία με δύο τουρκικά F-16 και δύο κατασκοπευτικά RF-4, νότια του Καστελόριζου.
Οπως φαίνεται στο βίντεο και ακούγεται στους διαλόγους των Ελλήνων πιλότων, από καθαρή τύχη δεν υπήρξε σύγκρουση αεροσκαφών.


Οι διάλογοι των Ελλήνων χειριστών
- Είμαστε πίσω από μια τετράδα, δύο F-16 και δύο RF-4 που τα συνοδεύουνε. - Πρόσεξε τα RF-4 από κάτω. - Τα βλέπω. - Πρόσεχε γιατί είναι από πάνω μου, μην κάνουν καμιά μ@λ@κία. - Σωστόν, το βλέπω. - Βαγγέλη πρόσεχέ τους. - Οκ, προσέχω και τους δύο. Οι σφυγμοί ανεβαίνουν καθώς οι Τούρκοι πιλότοι αρχίζουν να κάνουν επικίνδυνους, έως εγκληματικούς ελιγμούς, κατά παράβαση κάθε αεροπορικής δεοντολογίας. Πώς έζησαν το περιστατικό οι Ελληνες πιλότοι - Τα F-16 κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς. Απομακρύνομαι. - Βαγγέλη, το έγραψες στην κάμερα; - Σωστόν, είναι γραμμένα όλα. - Είναι πολύ μαλ@κες. - Πέρασαν από μπροστά σου; - Δεν τον είδες τι έκανε ρε; - Barrel roll (σ.σ. ελιγμός) γύρω σου ; - Έτσι μου' ρχεται να τον «ρίξω» τώρα τον π@στη, πραγματικά σου μιλάω. - Ηρέμησε… - Ήθελε να με σκοτώσει ρε, το καταλαβαίνεις; Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το Star και ο δημοσιογράφος Κώστας Συμεωνίδης

 


 
Από  tilegrafima
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου