''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Ηχηρό αιγυπτιακό χαστούκι στην Τουρκία

Ηχηρό αιγυπτιακό χαστούκι στην Τουρκία
 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης,Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Νέα μεγάλη επιδείνωση των ήδη τεταμένων σχέσεων Αιγύπτου Τουρκίας, προκαλεί η απόφαση του καθεστώτος Σίσι της Αιγύπτου να χορηγήσει άδεια στα αιγυπτιακά κανάλια να προβάλλουν εκπομπές του γνωστού Ισλαμιστή Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει στις ΗΠΑ και είναι το κόκκινο πανί για τον Ερντογάν, που τον έχει χαρακτηρίσει τρομοκράτη.
Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Cihan, με απόφαση του ίδιου του προέδρου της Αιγύπτου, Αμντουλφετάχ Σίσι, το μεγάλο αιγυπτιακό κανάλι El Beled που εκφράζει τοη Αιγύπτιο πρόεδρο, θα αρχίσει να προβάλλει εκπομπές-ομιλίες του Τούρκου ισλαμιστή Φετουλάχ Γκιουλέν, οι οποίες σημειωτέον έχουν απαγορευτεί στην Τουρκία.
Μάλιστα οι πληροφορείς αναφέρουν πως ο ίδιος ο πρόεδρος Σίσι θα έχει συνάντηση με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, προκαλώντας ακόμα περισσότερο την Άγκυρα.
Όπως είναι γνωστό ο Ερντογάν έχει χαρακτηρίσει τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι, σαν πραξικοπηματία και ότι ανέτρεψε τον νόμιμο πρόεδρο της Αιγύπτου, Μορσί, μια κίνηση που είχε σαν αποτέλεσμα να διακοπούν και οι διπλωματικές σχέσεις των δυο χωρών.

Τώρα με την νέα αυτή κίνηση του Αμντουλφετάχ Σίσι, που ήδη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Άγκυρα, εξανεμίζονται όποιες ελπίδες υπήρχαν για την εξομάλυνση των σχέσεων Αιγύπτου Τουρκίας.

Από  nikosxeiladakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου