''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Η δύναμη του γιαουρτιού!

Επιλέξτε..πιο υγιεινά κεράσματα, πιο δροσερούς γευστικούς πειρασμούς που έχουν σα βάση τους το ..γιαούρτι!Από τις πιο απλές προτάσεις όπως γιαούρτι με μέλι, φρουτοσαλάτα με γιαούρτι και κανέλλα ως και τις πιο σύνθετες όπως γλυκό γιαούρτι, παγωτό με γιαούρτι, ζελέ με γιαούρτι ή τσιζκέηκ με φρούτα και γιαούρτι, αποτελεί την πιο ιδανική καλοκαιρινή επιλογή! Πράγματι το γιαούρτι είναι από τις καλύτερες ποιοτικά διαιτητικές πηγές ασβεστίου, αποδίδοντας ~ 300 mg ασβεστίου στο 1 κεσεδάκι (150 gr). Λαμβάνοντας 1 κεσεδάκι γιαούρτι την ημέρα έχετε καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες σας σε ασβέστιο κατά το 1/3 τόσο απλά και εύκολα! Και είναι αυτό τόσο σημαντικό; Και αν ναι γιατί;
Η απάντηση είναι απλή.. Είναι! Τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνεται ο ρόλος του ασβεστίου όχι μόνο στηρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στη μείωση των κινδύνων για καρδιαγγειακά νοσήματα αλλά τόσο στηνπρόληψη όσο και στη θεραπεία της παχυσαρκίας.Σε όλους εσάς που σας ενδιαφέρει να διατηρείτε όμορφη σιλουέτα στα πλαίσια επίτευξης και διατήρησης υγιούς σωματικού βάρους, δώστε σημασία: Έχει εκτιμηθεί πως όσοι καταναλώνουν περισσότερα γαλακτοκομικά προιόντα (γάλα, γιαούρτι, τυρί) έχουν 19,7% μικρότερη πιθανότητα να είναι παχύσαρκοι σε σχέση με όσους καταναλώνουν λιγότερα. Πιθανολογείται πως από τα γαλακτοκομικά δεν είναι μόνο η περιεκτικότητά τους σε ασβέστιο (άρα δε προκύπτουν τα ίδια αποτελέσματα λαμβάνοντας ασβέστιο από συμπληρώματα διατροφής) αλλά και στα υπόλοιπα συστατικά (κάλιο, μαγνήσιο)που απαιτείεται ισορροπία ώστε να έχουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Η “anti-obesity” επίδραση του διαιτητικού ασβεστίου δρα κυρίως παρεμποδίζοντας τη λιπογένεση και ενεργοποιώντας τη λιπόλυση.
Με όλα αυτά .. καθίστε αναπαυτικά στην ξαπλώστρα σας, απολαμβάνοντας ένα δροσιστικό ..γιαούρτι με φρούτα και .. Καλό Καλοκαίρι!
Παπαδήμα Ευγενία-Ιωάννα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc
Για το περιοδικό «Σπίτι και Κόσμος»

Πηγή:  dietsecrets.gr
http://www.diakonima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου