''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ρώσοι: Θέμα εθνικής ασφαλείας να γνωρίζουμε Θρησκευτικά-Τα ακούν οι δικοί μας άθεοι κυβερνώντες;

Ρώσοι: Θέμα εθνικής ασφαλείας να γνωρίζουμε Θρησκευτικά-Τα ακούν οι δικοί μας άθεοι κυβερνώντες;

Του Μανώλη Κείου 
Είναι λίγο κωμικοτραγικό αλλά είναι πραγματικότητα.

Οι Ρώσοι που ταλαιπωρήθηκαν επί χρόνια από τα δεινά του άθεου καθεστώτος του κομμουνισμού να επιέγουν πλέον να ζήσουν χριστιανική ζωή και την ίδια στιγμή εμείς που θεωρούμαστε χριστιανικό κράτος να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αποβάλλουμε από πάνω μας κάθε τι χριστιανικό λες και αποτελεί κάποιου είδους ρετσινιά!
Ενώ λοιπόν στη χώρα μας έχουμε δώσει τη δυνατότητα στον κάθε ανεκδιήγητο Φίλη να παίζει με τα ιερά και τα όσια του λαού μας λειτουργώντας σαν λαγός της κυβέρνησης ποδοπατώντας το κοινό αίσθημα σε θέματα όπως το μάθημα των Θρησκευτικών, η προσευχή ή οι παρελάσεις στα σχολεία, στην Ρωσία θεωρούν τη διδασκαλία του μαθήματος ως θέμα εθνικής ασφαλείας.
Αυτό ακριβώς δήλωσε το Νο2 του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων σε τηλεοπτική εκπομπή. "Η διδασκαλία της θεολογίας σε κοσμικά σχολεία είναι, κατά μία έννοια, ένα θέμα εθνικής ασφάλειας" ανέφερε χαρακτηριστικά 
Σημείωσε μάλιστα με αφορμή τα θέματα τρομοκρατίας και τις σχέσεις των φονταμενταλιστών με το ακραίο Ισλάμ πως δεν υπάρχει καμία θρησκευτική τρομοκρατία, αλλά η τρομοκρατία μπορεί να υπάγεται κάτω από θρησκευτικά συνθήματα. "Ως εκ τούτου, προκειμένου οι άνθρωποι να καταλάβουν τι είναι το Ισλάμ και τι πρεσβεύει ο Χριστιανισμός, και τι σημαίνει αντι-χριστιανισμός, έτσι ώστε οι άνθρωποι να κατανοήσουν ποια  η γραμμή μεταξύ εκκλησίας και αίρεσης, είναι πολύ σημαντικό να σπουδάσουν θεολογία" επισήμανε.
Επιπλέον τόνισε πως η γνώση θρησκευτικών δίνει τη δυνατότητα να διακρίνει κανείς την Εκκλησία από τις αιρέσεις. "Συνάντησα πρόσφατα μια άποψη: "Δεν με νοιάζει ποια εκκλησία, το Ισλάμ ή ο σατανισμός ή αίρεση. Είναι όλες θρησκευτικές παραδόσεις, μόνο διαφορετικές." Του απάντησα το εξής: "Νομίζω ότι είναι πολύ σοβαρό λάθος. Για παράδειγμα, μπορείτε να είστε πιστός ή άπιστος, αλλά δεν θα θέλατε να έχετε τον γιο ή την κόρη σας χτυπημένο από τη σατανική αίρεση ή από μια τρομοκρατική οργάνωση"
Κι αυτό είναι ακριβώς και η διαφορά της Ελλάδας με τη Ρωσία. Πιστός ή άπιστος στη Ρωσία σέβεται κάποια πράγματα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως πρόσφατα ο πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσία ζήτησε να αλλάξει η εθνικη΄επέτειος της χώρας και να μεταφερθεί την ίδια ημέρα με την βάπτιση των Ρως.
Και εδώ από την εποχή του ζιβάγκο μέχρι τη σημερινή της μη-γραβάτας έχουμε κάνει μόδα την αθεϊά....


Από vima orthodoxias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου