''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Μουσουλμάνοι στην Ουγκάντα σφάζουν τα «ανίερα» γουρούνια των χριστιανών

Μουσουλμάνοι στην Ουγκάντα σφάζουν τα «ανίερα» γουρούνια των χριστιανών
Με τα γουρούνια τα έχουν βάλει οι φανατικοί μουσουλμάνοι στην ανατολική Ουγκάντα.

Μια ομάδα ακραίων μουσουλμάνων σε ένα χωριό στην ανατολική Ουγκάντα σκότωσαν όλα τα γουρούνια των χριστιανών συγχωριανών τους και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά και έκαψαν την εκκλησία τους.
Σύμφωνα με τοπικές ειδησεογραφικές πηγές, μουσουλμανικός όχλος επιτέθηκε στο κτίριο της εκκλησίας του χωριού Ναλουγκόντο της Ουγκάντα τα μεσάνυχτα της 12ης Απριλίου ουρλιάζοντας: «Δεν μπορούμε να ζούμε με γείτονες που είναι άπιστοι, πρέπει να τους πολεμήσουμε για τον σκοπό του Αλλάχ».
Δύο ημέρες πριν κάψουν την εκκλησία των 450 χριστιανών του χωριού, έσφαξαν όλα τα γουρούνια του αρχηγού των χριστιανών της περιοχής, Σάμιουελ Κιτζάλι, τα οποία αποτελούσαν και την πηγή του εισοδήματός του.
Ο Κιτζάλι είχε προειδοποιηθεί εδώ και εβδομάδες, με απειλητικά SMS, ότι τόσο αυτός όσο και τα μέλη της εκκλησίας του πρέπει να πάψουν να εκτρέφουν γουρούνια.
«Ας γίνει γνωστό στα μέλη της εκκλησίας σου ότι τα γουρούνια είναι ανίερα ζώα και προκαλούν απέχθεια στον Αλλάχ, είναι εξοργιστικά και ντροπιαστικά», του έγραφαν σε ένα μήνυμα.
«Είναι χαράμ [απαγορευμένα] και παράνομα σύμφωνα με το ιερό Κοράνιο που τα απαγορεύει», έγραψαν σε ένα άλλο μέλος της εκκλησίας. «Ερχόμαστε σύντομα για τα κεφάλια των γουρουνιών σας», έγραψαν ακόμα.
Ένας χριστιανός μάρτυρας περιέγραψε:
«Είδα μια ομάδα μουσουλμάνων να εισέρχονται στο χοιροστάσιο με μαχαίρια και την επόμενη ημέρα έμαθα ότι τα γουρούνια είχαν σφαχτεί».
Ο πληθυσμός της Ουγκάντα είναι σε ποσοστό 85% χριστιανοί και 11% μουσουλμάνοι.
Ωστόσο, στα ανατολικά της χώρας υπάρχουν συμπαγείς μουσουλμανικοί πληθυσμοί. Στο χωριό Ναλουγκόντο οι μουσουλμάνοι έγιναν η πλειονότητα και από τότε απειλούν ανοιχτά τους χριστιανούς.
«Είναι δύσκολο να αντισταθείς στους εξτρεμιστές μουσουλμάνους, επειδή είναι περισσότεροι από εμάς τους χριστιανούς και μας κατηγορούν ότι προσβάλουμε την πίστη τους», είπε ο Κιτζάλι.
Μετά την καταστροφή της εκκλησίας τους οι χριστιανοί του Ναλουγκόντο δεν έχουν πλέον που να προσευχηθούν.

Από  tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου