''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΤΣΙΠΑΚΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! Μαθητές Λυκείου θα «χτυπάνε» κάρτα για να μπουν στην τάξη

ImageHandler (1)
 σχόλιο Ρωμαίικος : Κάρτες και τσιπάκια παντού... Το επόμενο βήμα της νέας τάξης θα λύνει το "πρόβλημα" της ενδεχόμενης απώλειας κάρτας... 
«Επαναστατικός» τρόπος να ελέγχονται οι απουσίες και η ώρα προσέλευσης – Πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό απουσιολόγο για να βελτιωθούν οι χρόνοι καταγραφής παρουσιών.
Οι μαθητές Λυκείου που κάποτε προτιμούσαν την «κοπάνα» για να αποφύγουν την πρώτη ώρα των μαθημάτων, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τα πλάνα τους καθώς έρχεται ο…μεγάλος αδελφός που θα καταγράφει την ακριβή ώρα προσέλευσής τους.
Στο Λύκειο Παρίνι του Μιλάνου στην Ιταλία εισήχθη δοκιμαστικά ένα τερματικό, στο οποίο οι μαθητές θα πρέπει να «περνούν» την ηλεκτρονική κάρτα τους πριν μπουν στην τάξη τους.
Στην ουσία, πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό απουσιολόγο, ώστε να μην δαπανάται πολύτιμος χρόνος τα πρώτα λεπτά κάθε ημέρα για να διαπιστωθεί ποιος απουσιάζει και ποιος είναι παρών.
Για πραγματική επανάσταση κάνει λόγο ο ιταλικός Τύπος καθώς το Λύκειο Παρίνι είναι το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα που έχει εισαγάγει αυτόν τον τρόπο καταγραφής των προσελεύσεων.
Ο διευθυντής του Παρίνι, Τζουζέπε Σόντου, επισημαίνει πως δεν πρόκειται για επιπλέον έλεγχο των μαθητών, αλλά για μία διαδικασία που θα ελαττώνει τον χρόνο που απαιτείται για την καταγραφή των απουσιών.
Ο Σόντου μιλώντας στην Corriere della Sera εξήγησε πως η πειραματική περίοδος θα παραταθεί μέχρι την ερχόμενη σχολική χρονιά όταν θα τεθεί σε εφαρμογή μια πιο ευέλικτη μορφή διδασκαλίας με περιορισμένες χρονικά τις ώρες μαθημάτων σε 50 λεπτά.

http://www.crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου