''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Κουρδική Ομοσπονδία ανακοινώνεται στη Συρία σήμερα…

ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΣΥΡΙΑ
Οι περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι στη βόρεια Συρία αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα...
ένα ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης, δήλωσε Κούρδος αξιωματούχος της Συρίας.
Η ανακοίνωση αυτή θα σηματοδοτήσει «τη διεύρυνση του πλαισίου του συστήματος αυτοδιοίκησης που έχουν εγκαθιδρύσει οι Κούρδοι και άλλοι», πρόσθεσε ο Ίντρις Νάσαν, αξιωματούχος της υπηρεσίας εξωτερικών υποθέσεων του Κομπάνι, μιας από τις τρεις αυτόνομες περιοχές που ίδρυσαν οι Κούρδοι πριν από δύο χρόνια.
Οι περιοχές θα ονομαστούν Ομοσπονδία της βόρειας Συρίας, συμπλήρωσε και διευκρίνισε ότι η ομοσπονδία αυτή θα εκπροσωπεί όλες τις εθνότητες που ζουν εκεί.

ΠΗΓΗ: http://mignatiou.com

ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΣΥΡΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με έντονη την ανησυχία παρακολουθούν στην Άγκυρα τις εξελίξεις και την σημερινή αναγγελία της ανακήρυξης ανεξάρτητου ομόσπονδου κουρδικού κράτους στην βόρειο Συρία, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ανακηρύσσεται στην βόρειο Συρία ανεξάρτητο κουρδικό ομόσπονδο κράτος το οποίο θα περιλαμβάνει όλη την ζώνη της βορείου Συρίας και συγκεκριμένα τις περιοχές Cezire, Haseke στα ανατολικά, Kobanı στο κέντρο και Afrın στα δυτικά, δηλαδή σε όλη την συνοριακή γραμμή Τουρκίας -Συρίας.
Συγκεκριμένα από την πόλη του Kobanı που βρίσκεται υπό το έλεγχο των Κούρδων, ο εκπρόσωπος τους İdris Nassan, δήλωσε στο Reuters ότι ήρθε η ώρα για την ανακήρυξη της ανεξάρτητης κουρδικής εστίας που θα είναι ένα από τα ομόσπονδα κρατίδια της νέας Συρίας. Η «Κουρδική Ομοσπονδία της Βόρειας Συρίας» όπως την κατονόμασε θα περιλαμβάνει τρεις επαρχίες όπου ο κουρδικός πληθυσμός αποτελεί την συντριπτική πλειοψηφία.

Οι δηλώσεις αυτές έχουν ήδη θορυβήσει έντονα την Άγκυρα καθώς πλησιάζουμε και στις κρίσιμες ημερομηνίες του κουρδικού Newroz, όπου αναμένονται ιδιαίτερα έντονες διαδηλώσεις των Κούρδων της Τουρκίας.
Ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου