''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ρωσία προς Σαουδική Αραβία: "Αν βοηθήσετε την Τουρκία να εισβάλλει στην Συρία για μας σημαίνει πόλεμος"!

Ρωσία προς Σαουδική Αραβία: "Αν βοηθήσετε την Τουρκία να εισβάλλει στην Συρία για μας σημαίνει πόλεμος"!
 
του Βασίλη Καπούλα
Καθαρή πολεμική προειδοποίηση απηύθυνε η Ρωσική Δούμα και προς την Σαουδική Αραβία λέγοντας ότι οποιαδήποτε χερσαία επιχείρηση στην Συρία σημαίνει κήρυξη πολέμου με ότι αυτό συνεπάγεται για την Σαουδική Αραβία.
Επιπλέον και το Ιράν βρίσκεται σε συναγερμό.
Χτες ο στρατηγός Ahmad Asiri εκπρόσωπος του σαουδαραβικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι "Η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε χερσαίες επιχειρήσεις στην Συρία μαζί με την Τουρκία αν αυτό απαιτηθεί".

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Ρωσικής Δούμα προειδοποίησε την Σαουδική Αραβία ότι οποιαδήποτε χερσαία επιχείρηση στην Συρία χωρίς την άδεια της κυβέρνησης της Δαμασκού θα ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου!

"Για να πραγματοποιήσει χερσαία επιχείρηση στην Συρία η Σαουδική Αραβία πρέπει να έχει την άδεια των αρχών της νόμιμης κυβέρνησης σύμφωνα με τον διεθνή νόμο αλλιώς θεωρείτε κήρυξη πολέμου" είπε ο επικεφαλής της Δούμας Pavel Krasheninnikov.

"Η Συρία πρέπει επίσημα να συμφωνήσει να την προσκαλέσει αλλιώς τότε έχουμε πόλεμο και αυτό θα είναι και νόμιμο τότε" είπε ο Krasheninnikov στο Interfax.

"Αυτό που θέλει η Σαουδική Αραβία είναι χωρίς την κήρυξη πολέμου, να φέρει στρατεύματα στο έδαφος ενός κυρίαρχου κράτους"!

Επιπλέον και ο επικεφαλής των διεθνών σχέσεων, της Ευρασιατικής Ενωσης Vasily Likhachev, τόνισε ότι "χερσαίες επιχειρήσεις από την Σαουδική Αραβία στην Συρία χωρίς την άδεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της κυβέρνησης της Δαμασκού θεωρείτε εξωτερική επιθετική πράξη και παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας ενός κυρίαρχου κράτους"!

Ταυτόχρονα, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι η αντιρωσική προπαγάνδα της Άγκυρας είναι καθαρά ψυχολογική προετοιμασία για χερσαίες επιχειρήσεις:

"Δεδομένης της γραμμής της Άγκυρας για αντιρωσική προπαγάνδα και της εκστρατείας παραπληροφόρησης σημαίνει ότι η Τουρκία προετοιμάζει τον τουρκικό λαό για μείζονες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφος ενός κυρίαρχου κράτους. Το θέμα των ανύπαρκτων τουρκικών καταγγελιών ήταν η κατάσταση με τους πρόσφυγες από τις περιοχές της Συρίας όπου ζουν οι Τουρκομάνοι".

Υπενθυμίζουμε ότι οι τουρκικές αρχές είχαν καταφύγει σε αυτήν ακριβώς την ρητορική δηλαδή το "θέμα των Τουρκομάνων" παραμονή της κατάρριψης του ρωσικού βομβαρδιστικού στην Συρία στις 24 Νοεμβρίου τον περασμένο χρόνο.

Οι κατηγορίες τους είναι ανύπαρκτες και έχουν μόνο "συναισθηματική" χρήση προς τον τουρκικό λαό.. Επιλεγμένες ανακοινώσεις με εθνικιστική ρητορική και κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας για "γενοκτονία" απορρίπτονται".

Τέλος το η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών όταν ρωτήθηκε για το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας που θα προχωρήσουν οι Κούρδοι του Ιράκ απάντησε:

"To δημοψήφισμα είναι κάτι που ανήκει στις χώρες και είναι αποφάσεις των εθνών, όσο αφορά το κουρδικό κράτος, εμείς υποστηρίζουμε τα μόνιμα και νόμιμα κουρδικά δικαιώματα όσο αφορά το περιεχόμενο αυτών των εθνών που ετοιμάζονται να "δημιουργήσουν την μοίρα τους". Αυτή είναι η ρωσική θέση".

Όπως σας ενημερώσαμε χτες η Ρωσία αποφάσισε την αναβάθμιση των Κούρδων καθώς ανακοίνωσε ότι θα τους συμπεριλάβει στο επιχειρησιακό κέντρο "4+1" στη Βαγδάτη ώστε να τους παρέχονται πληροφορίες ενώ θα ανοίξουν την πρώτη τους διπλωματική αποστολή στην Μόσχα στις 10 Φεβρουαρίου!

Σίγουρα πρόκειται για μια εξέλιξη- μαχαιριά στην Τουρκία.. (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ)

Tην ίδια στιγμή η Ρωσία αποδέσμευσε τα πρώτα βίντεο με τα Su-35S στην Συρία να πετούν με πυραύλους αέρος-αέρος R-77 "Vympel".

Από  pronews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου