''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΣΕΡΒΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

φοτο
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Νέο σοκ στην Άγκυρα από τις πληροφορίες ότι Σέρβοι ελεύθεροι σκοπευτές πολεμούν στο πλευρό των Κούρδων...στις άγριες μάχες που διεξάγονται αυτές τις μέρες στις πόλεις Cizre και Sur της νοτιοανατολικής Τουρκίας, από όπου οι εικόνες που μεταδίδονται θυμίζουν τον συριακό εμφύλιο.
Σύμφωνα με τουρκικές πληροφορίες, Σέρβοι ελεύθεροι σκοπευτές εμφανίστηκαν στις μάχες του τουρκικού στρατού με το κουρδικό ΡΚΚ στην πόλη Cizre της νοτιοανατολικής Τουρκίας, να πολεμούν στο πλευρό των Κούρδων .
Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή μετά από αίτημα στις τουρκικές αρχές της Σερβικής πρεσβείας στην Άγκυρα, σχετικά με πληροφοριες τουρκικών ΜΜΕ ότι έχουν συλληφθεί Σέρβοι στις μάχες της Cizre που πολεμούσαν κατά του τουρκικού στρατού.
Η επίσημη θέση του Σερβικού Εθνικού Κοινοβουλίου, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι ότι η Σερβία δεν αναμιγνύεται στο ζήτημα των ενόπλων συγκρούσεων του τουρκικού στρατού με τους Κούρδους αντάρτες στην νοτιοανατολική Τουρκία.
Όμως η εξέλιξη αυτή δίνει ένα άλλο τόνο στον πόλεμο που έχει αρχίσει εδώ και λίγους μήνες στην νοτιοανατολική Τουρκία μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ, που διακρίνεται από την μεγάλη βία και τον άγριο βομβαρδισμό ολόκληρων πόλεων από την τουρκική πολεμική αεροπορία.
PKK Cizre ve Sur’ da Sırp keşkin nışancıları kullanıyor = Το ΡΚΚ χρησιμοποίει Σέρβους ελεύθερους σκοπευτές στις πόλεις Cizre και Sur

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου