''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Συρία: Η ρωσική αεροπορία κατέστρεψε 1900 θέσεις τρομοκρατών σε 8 ημέρες…

H ρωσική αεροπορία κατέστρεψε περί τους 1.900 στόχους τρομοκρατών στη Συρία σε 8 ημέρες ανακοίνωσε την Πέμπτη το ρωσικό Υπ. Άμυνας.
"Τα αεροσκάφη της ρωσικής αεροπορίας πραγματοποίησαν 510 εξόδους από τις 4 ως 11 Φεβρουαρίου για να χτυπήσουν 1.888 θέσεις τρομοκρατών στις επαρχίες Χαλεπίου, Λαττάκιας, Homs, Hama, Deraa, Deir ez-Zor, Hassaké και Raqqa", ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου ο Igor Konachenkov. "Ως συνέπεια των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών οι τρομοκράτες υπέστησαν βαριές απώλειες. Δύο ισχυροί πολέμαρχοι των τρομοκρατών σκοτώθηκαν στην επαρχία Χαλεπίου".

Σύμφωνα με τον Konachenkov, μια ένοπλη φράξια και ο αρχηγός της Abu Maher γνωστός με το όνομα Farid al-Misri εξοντώθηκε στο Qalaz Tahtani. Μαχητικά ρωσικά κατέστρεψαν επίσης 9 καμιόνια με πυρομαχικά στην επαρχία της Λαττάκια και σκοτώθηκαν 40 τρομοκράτες μεταφέρει ο Konachenkov.

"Σε μια επιχείρηση επί της οδού Al-Qaryatayn—Homs, ρωσικά Su-25 έπληξαν 3 convois που προστατεύονταν από ενόπλους και μετέφεραν μαχητές όπλα και πυρομαχικά. Η αυτοκινητοπομπή χτυπήθηκε από τη ρωσική αεροπορία. Μια έρευνα πιο ενδελεχής πιστοποίησε ότι καταστράφηκαν 9 καμιόνια με πυρομαχικά, 2 οχήματα τεθωρακισμένα και περισσότεροι από 40 μαχητές", ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου. Η ρωσική αεροπορία κατέστρεψε υποστηρικτικά σημεία της Daech στις επαρχίες της Λαττάκια και Deraa.

"Μια μαζική λιποταξία παρατηρείται στις τάξεις των ένοπλων οργανώσεων στην επαρχία Χαλεπίου. Οι τρομοκράτες εκφοβίζουν τον πληθυσμό και αναγκάζουν τα άτομα να κινηθούν προς τα τουρκικά σύνορα. Οι τρομοκράτες ξεφορτώνονται τα όπλα τους και αναζητούν ν΄αναμειχθούν στις γραμμές των προσφύγων, γιατί γνωρίζουν ότι οι συριακές και οι ρωσικές δυνάμεις δεν χτυπούν ποτέ πολίτες", δήλωσε ο Konaсhenkov.

Sputnik 11.2.16

https://dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου