''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Ακαδημαϊκοί Σκοπίων: Η γραφή του Δισπηλιού είναι η αρχαία …σλαβο μακεδονική!

Ακαδημαϊκοί Σκοπίων: Η γραφή του Δισπηλιού είναι η αρχαία …σλαβο μακεδονική!
 
Αν μη τι άλλο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι ‘επιστημονικά’ άρθρα των Σλάβων των Σκοπίων παρουσιάζουν τους πανάρχαιους κατοίκους του γεωγραφικού χώρου της Μακεδονίας, ως …προγόνους τους και μάλιστα διατείνονται ότι αυτοί διέδωσαν τον πολιτισμό σε όλη τη γη.


Το άρθρο έχει τίτλο « Συμβολή της Μακεδονίας στον παγκόσμιο πολιτισμό» δημοσιεύθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2015, και υπογράφεται από τους ακαδημαϊκούς Αντόνιε Σκόκλιεβ-Ντόντσο [Антоније Шкокљев-Дончо] και Σλάβε Νικολόφσκι- Κατίν [Славе Николовски – Катин] . Παρουσιάζει την επιγραφή που βρέθηκε στο Δισπηλιό της Καστοριάς, ως την πρώτη γραφή των …προγόνων τους.


Η Ελλάδα, λέει, δεν είχε καμία σχέση με την αρχαία Μακεδονία γιατί οι Έλληνες άλλαξαν την γραμμική Α και Β και καθιέρωσαν την φοινικική γραφή.

Η γραφή αυτή αργότερα ονομάστηκε ‘άλφα βήτα’ που είναι μια παραπλανητική ονομασία του «ελληνικού αλφάβητου», αλλά όλα τα ουσιώδη στοιχεία της, όπως το σχήμα των γραμμάτων, τα ονόματα, η ετυμολογία και η κατεύθυνση της γραφής είναι πανομοιότυπα των Φοινίκων.

Οι πανάρχαιοι, όμως, Μακεδόνες είχαν επινοήσει τη δική τους γραφή που δεν έχει καμία σχέση με τη φοινικική.



Μάλιστα ο αρχαιολόγος Gimbutas (Гимбутас 1982), επικαλούμενος τη ραδιοχρονολόγηση των αρχαιολογικών ευρημάτων στα Σκόπια, λέει ότι τα γραμμικά σημεία που βρίσκονται συνήθως σε θραύσματα αγγείων, σφραγίδες κλπ, επιβεβαιώνουν ότι το πρώτο γραμμικό αλφάβητο δημιουργήθηκε στα Σκόπια περί την 6η με αρχές της 5ης χιλιετίας.

Έτσι:
«Στην αρχέγονη εποχή επιβεβαιώνεται η «μακεδονική γραφή» από τα αρχαιολογικά ευρήματα στη θέση Ιλίνα Γκόρα, κοντά στα Σκόπια που χρονολογείται μεταξύ του 7.000 και 6000 π.Χ., όπως επίσης και στο χωριό Δισπηλιό στη νοτιοδυτική ακτή της λίμνης της Καστοριάς. Εκεί βρέθηκε ένα δισκίο με επιγραφή σε μορφή γραμμικής.

Το δισκίο αυτό με τη χρησιμοποίηση του άνθρακα C-14, χρονολογήθηκε περί το 5260 π.Χ. και φυλάσσεται στο αρχαιολογικό μουσείο του Δισπηλιού της Καστοριάς.

Η περιοχή αυτή βρίσκεται περίπου 3,5 χιλιόμετρα από το Άργος Ορεστικό που δημιουργήθηκε από τη μακεδονική δυναστεία των Αργεαδών. Μάλιστα κοντά στην πόλη των Σκοπίων βρέθηκε μία χάλκινη οβάλ σφραγίδα με αρχαίο κείμενο στην περιοχή ‘Τσέρια’ [Церија] που χρονολογείται περί το 1500 π.Χ., σύμφωνα με τον Βασίλ Ηλίοφ.

Αυτά τα γραπτά μνημεία μαρτυρούν ότι η συλλαβική γραμμική γραφή είχε ιερό χαρακτήρα και είναι παλαιότερη από τα ιδεογράμματα της Μεσοποταμίας, περίπου δύο χιλιετίες.

Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι η πρώτη γραφή στα Βαλκάνια, ιδιαίτερα στην αρχαία Μακεδονία, είναι της γραμμικής μορφής και δεν προέρχεται από τη Μεσοποταμία.

Είναι τοπική ‘κεντροβαλκανικής’ [централнобалканск] προέλευσης που απαντάται ταυτόχρονα στη δυτική Μακεδονία, την Καστοριά και στα κεραμικά της Σερβίας του νεολιθικού πολιτισμού.

Εξάλλου, η «μακεδονο-καστοριανή» (Δισπηλιό) γραφή πρόσφατα αποκρυπτογραφήθηκε από τον …Βασίλ Ιλίοφ, όπως αναφέρεται σε σχετικό βιβλίο του…

Ο συντάκτης στη συνέχεια του άρθρου του, αναφέρει ότι σύμφωνα με τους γλωσσολόγους όλες οι γλώσσες του κόσμου ξεκίνησαν από μία γλώσσα, την Πρωτογλώσσα, και αφήνει να εννοηθεί ότι αυτή η πρωτογλώσσα ήταν η αρχαία «μακεδονική»…
(Κάποτε οι Έλληνες πήγαιναν να σπουδάσουν στα Σκόπια. Μάλιστα και αρχαιολογία. Αυτά μαθαίνανε;) 

Από  echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου