Οι συνδυασμοί ποικίλουν και περιλαμβάνουν παράδοξα υλικά τα οποία προστίθενται στον καφέ.
Από αυγό, βούτυρο και τυρί μέχρι αλάτι και τόνικ, είναι μερικά μόνο από αυτά που μπαίνουν σε μια κούπα καφέ και αλλάζουν την γεύση.
Από αυγό, βούτυρο και τυρί μέχρι αλάτι και τόνικ, είναι μερικά μόνο από αυτά που μπαίνουν σε μια κούπα καφέ και αλλάζουν την γεύση.
Γιατί η εφευρετικότητα των λαών αλλά και των μαγαζιών ανά τον κόσμο δεν άφησε αμέτοχο τον αγαπημένο όλων, τον καφέ…
1. Με αυγό
Ονομάζεται Cà Phe Trung και σερβίρεται στα καφενεία του Ανόι, πρωτεύουσας του Βιετνάμ. Ο κρόκος χτυπιέται μαζί με συμπυκνωμένο γάλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα το οποίο χύνεται σε βαρύ μαύρο ζεστό καφέ.
2. Με θαλασσινό αλάτι
Οι σεφ στο καφενείο “85C Bakery Cafe” στην Ταϊβάν ρίχνουν αλάτι στον καφέ για να αναδείξουν την γλυκιά πρωτίστως γεύση του.
3. Με Tonic
Αν και ακούγεται παράδοξος ως συνδυασμός, η δημοτικότητά του είναι μεγάλη αφού ενισχύει τη δύναμη της καφεΐνης.
4. Με βούτυρο
Αντικαθιστά ένα πλήρες πρωινό, ενώ ευνοεί την απώλεια βάρους και τονώνει την ψυχολογία λέει ο Δρ Andrew Weil.
5. Με τυρί
Ονομάζεται Kaffeost και είναι μια σουηδική παράδοση. Το τυρί Leipäjuusto, που υπάρχει σε Φινλανδία και Σουηδία και παρασκευάζεται από γάλα αγελάδας, κατσίκας ή ταράνδου βυθίζεται στον καφέ και καταπίνεται μονομιάς μαζί με λίγο ζεστό ρόφημα.
6. Καφές με λεμόνι ή λάιμ
Αν θέλετε τον καφέ σας λίγο ξινό, δοκιμάστε τον περίφημο Guillermo, ζεστό ή κρύο, με μία φέτα λεμόνι. Η οξύτητα του ροφήματος είναι υψηλή.
7. Με άζωτο
Ο Nate Armbrust είναι επιστήμονας τροφίμων στο Πόρτλαντ του Όρεγκον και σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει άζωτο στον καφέ για να πολλαπλασιάσει τις φυσαλίδες του χωρίς να αλλοιώσει την γεύση του.
8. Με μπισκότο σοκολάτας
Εδώ υπάρχει μια ολόκληρη ιεροτελεστία που ακολουθείται: Ο καφές είναι έτοιμος ζεστός και μέσα βουτάμε ένα Tim Tam Slam (μπισκότο καλυμμένο με σοκολάτα, με γέμιση κρέμας). Στη συνέχεια, δαγκάνουμε και τρώμε το ένα κομμάτι και μετά το βουτάμε στον καφέ πιπιλίζοντας το ρόφημα! Σαν καλαμάκι από σοκολάτα δηλαδή! Ιδιαίτερα διαδεδομένος στην Αυστραλία.
9. Με Vanilla Coke
Εσπρέσο, σιρόπι βανίλιας Torani, Coca-Cola και πάγος σε ένα δροσιστικό μείγμα που η καφεΐνη χτυπάει κόκκινο.
10. Με μπύρα
Δύο μέρη εσπρέσο προστίθενται σε δύο ποτήρια μπίρας. Ανακατεύουμε και πίνουμε!
Από
perierga.gr
1. Με αυγό
Ονομάζεται Cà Phe Trung και σερβίρεται στα καφενεία του Ανόι, πρωτεύουσας του Βιετνάμ. Ο κρόκος χτυπιέται μαζί με συμπυκνωμένο γάλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα το οποίο χύνεται σε βαρύ μαύρο ζεστό καφέ.
2. Με θαλασσινό αλάτι
Οι σεφ στο καφενείο “85C Bakery Cafe” στην Ταϊβάν ρίχνουν αλάτι στον καφέ για να αναδείξουν την γλυκιά πρωτίστως γεύση του.
3. Με Tonic
Αν και ακούγεται παράδοξος ως συνδυασμός, η δημοτικότητά του είναι μεγάλη αφού ενισχύει τη δύναμη της καφεΐνης.
4. Με βούτυρο
Αντικαθιστά ένα πλήρες πρωινό, ενώ ευνοεί την απώλεια βάρους και τονώνει την ψυχολογία λέει ο Δρ Andrew Weil.
5. Με τυρί
Ονομάζεται Kaffeost και είναι μια σουηδική παράδοση. Το τυρί Leipäjuusto, που υπάρχει σε Φινλανδία και Σουηδία και παρασκευάζεται από γάλα αγελάδας, κατσίκας ή ταράνδου βυθίζεται στον καφέ και καταπίνεται μονομιάς μαζί με λίγο ζεστό ρόφημα.
6. Καφές με λεμόνι ή λάιμ
Αν θέλετε τον καφέ σας λίγο ξινό, δοκιμάστε τον περίφημο Guillermo, ζεστό ή κρύο, με μία φέτα λεμόνι. Η οξύτητα του ροφήματος είναι υψηλή.
7. Με άζωτο
Ο Nate Armbrust είναι επιστήμονας τροφίμων στο Πόρτλαντ του Όρεγκον και σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει άζωτο στον καφέ για να πολλαπλασιάσει τις φυσαλίδες του χωρίς να αλλοιώσει την γεύση του.
8. Με μπισκότο σοκολάτας
Εδώ υπάρχει μια ολόκληρη ιεροτελεστία που ακολουθείται: Ο καφές είναι έτοιμος ζεστός και μέσα βουτάμε ένα Tim Tam Slam (μπισκότο καλυμμένο με σοκολάτα, με γέμιση κρέμας). Στη συνέχεια, δαγκάνουμε και τρώμε το ένα κομμάτι και μετά το βουτάμε στον καφέ πιπιλίζοντας το ρόφημα! Σαν καλαμάκι από σοκολάτα δηλαδή! Ιδιαίτερα διαδεδομένος στην Αυστραλία.
9. Με Vanilla Coke
Εσπρέσο, σιρόπι βανίλιας Torani, Coca-Cola και πάγος σε ένα δροσιστικό μείγμα που η καφεΐνη χτυπάει κόκκινο.
10. Με μπύρα
Δύο μέρη εσπρέσο προστίθενται σε δύο ποτήρια μπίρας. Ανακατεύουμε και πίνουμε!
Είναι και ακόμα ένας που παρασκευάζεται στις Φιλιππίνες νομίζω και φτιάχνεται από κάτι κόκκους που αποβάλλονται από κάτι ζώα σαν ρακούν...Όσο παράξενο και αηδιαστικό και αν ακούγεται είναι αληθινό. Και μάλιστα έχει έρθει και στην Ελλάδα αυτός ο καφές...Ο Θεός να τον κάνει...Οι κόκκοι αυτοί πάντως αποβάλλονται αναλλοίωτοι, όπως είναι από τα δέντρα, απλώς δεν ξέρω γιατί περιμένουν να τα αποβάλλουν αυτά τα ζώα...Και φυσικά, ξεχάσατε την ελληνική φραπεδιά...Δεν ανήκει στους παράξενους καφέδες;;;
ΑπάντησηΔιαγραφή