''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Δημοσίευμα του The Economist για την μεταφορά των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στην Αθήνα

Δημοσίευμα του The Economist για την μεταφορά των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στην Αθήνα
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

Στην μεταφορά των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στην Αθήνα αναφέρεται με αναλυτικό άρθρο το γνωστό Βρετανικό περιοδικό The Economist.

Το άρθρο που φέρει τον τίτλο "Relics of glory", δηλαδή "Λείψανα της Δόξας", αναφέρει πως μεταφέρθηκαν τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας μια εποχή που οι Έλληνες αισθάνονται ότι η χώρα χρειάζεται βοήθεια και αλληλεγγύη. Αναφέρει, επίσης, πως είναι ένα σημαντικό γεγονός ότι μεταφέρθηκαν τα ιερά λείψανα από την Βενετία και θα παραμείνουν στην Ελλάδα για 15 ημέρες.
Σε άλλο σημείο του άρθρου σχολιάζονται οι σχέσεις Εκκλησίας Κράτους, υπογραμμίζοντας πως ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έχει σκοπό να αποκόψει άμεσα τους στενούς δεσμούς του Κράτους με την Εκκλησία.
Στο άρθρο του The Econmist γίνεται λόγος, ακόμη, για τις αντιδράσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Φϊλη και τις απαντήσεις εκπροσώπων της Εκκλησίας και πιστών.
Το άρθρο στο Βρετανικό εβδομαδιαίο περιοδικό καταλήγει πως "αναμφίβολα υπάρχουν και άλλα μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που μοιράζονται τις απόψεις του κ Φίλη. Αλλά σε μια εποχή που η Ελλάδα μάχεται για την οικονομική ζωή της, θα ήταν μια επικίνδυνη τακτική για τον κ Τσίπρα να ξεκινήσει μια μάχη με τους πνευματικούς ηγέτες της χώρας".

Από  ecclesia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου