''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Τζιχαντιστές: «Αυτός θα είναι ο τελευταίος Πάπας... μην το ξεχάσετε, δεν θα υπάρξει επόμενος»

Τέσσερις Κοσοβάροι συνελήφθησαν σε Ιταλία και Κόσοβο με την κατηγορία στήριξης της τρομοκρατικής δράσης και υποκίνηση του φυλετικού μίσους.
Πρόκειται για κοινή επιχείρηση των αρχών της Ιταλίας και του Κοσόβου, η οποία ονομάστηκε «Βαν Νταμ» και, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, «επέτρεψε την εξάρθρωση τρομοκρατικής ομάδας που, και με την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διέδιδε την ιδεολογία του τζιχάντ».
Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, σε αναρτήσεις τους ενός εκφράστηκαν απειλές σε βάρος του Πάπα. Όπως ανέφερε η αστυνομία της Μπρέσια, ένας εκ των συλληφθέντων είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο το μήνυμα «μην το ξεχάσετε, δεν θα υπάρξει επόμενος Πάπας μετά από αυτόν, αυτός είναι ο τελευταίος».
Τρεις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία και μία, εκείνη του φερόμενου εγκεφάλου της ομάδας, στο Κόσοβο.
Έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στις ιταλικές πόλεις της Βιτσέντσα, Περούτζια και Μπρέσια, ενώ εισαγγελικές αρχές κάνουν λόγο για «δείκτες επικίνδυνου θρησκευτικού φανατισμού».
Ως τέτοιος δείκτης αναφέρεται το ότι οι συλληφθέντες «είχαν αναρτήσει φωτογραφίες στο διαδίκτυο, στις οποίες εμφανίζονταν με όπλα και συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν τους μαχητές του αυτοανακηρυχθέντος Ισλαμικού Κράτους». 

http://www.thetoc.gr/diethni/article/megali-epixeirisi-gia-tzixantistes-se-kosobo--italia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου