''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Συριακά ΜΜΕ για την αποκλεισμένη φρουρά στη Kweires: «Aντλήσατε θάρρος από τον Λεωνίδα και τον Κολοκοτρώνη»!


«ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ»

του Βασίλη Καπούλα  
«Όπως πολέμησε ο Λεωνίδας και οι 300 Σπαρτιάτες στις Θερμοπύλες έτσι αντιστάθηκε και η φρουρά των ηρωικών 314 Σύρων στρατιωτών του στρατηγού Zamman στη βάση Kweires»!
Αυτό μεταδίδουν τα συριακά ΜΜΕ και δεν σταματούν μόνο εκεί. Σε social media και στις επίσημες σελίδες της συριακής κυβέρνησης ο λαός της Συρίας δεν πανηγυρίζει απλά σε Χαλέπι-Δαμασκό για την πρώτη μεγάλη στρατηγική νίκη τους: Aκολουθούν διθύραμβοι και ύμνοι προς την Ελλάδα με εικόνες από τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Κολοκοτρώνη και την ελληνική πολεμική ιστορία!
Σε αρκετά επίσημα συριακά site μία εικόνα που εμφανίζεται είναι αρκετή για να καταλάβουμε την έμπνευση και την δύναμη που άντλησαν οι αποκλεισμένοι επί τρία χρόνια «ελεύθεροι-πολιορκημένοι» στη βάση Kweires: «Mολών λαβέ»!
Σήμερα η μονάδα με την επωνυμία «Tiger» του συριακού Στρατού κατέλαβe και το Judaydah Arbin δυτικά της βάσης Kuweyres.
O πρόεδρος Μπασάρ αλ- Άσαντ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγματάρχη και διοικητή της βάσης Kwairis, Munzer Zammam, και τον αρχηγό της στρατιωτικής δύναμης που έσπασε τον αποκλεισμό, συνταγματάρχη Suhail al-Hassan.
Ο πρόεδρος Άσαντ είπε στον διοικητή της βάσης: «Πολεμήσατε, αντισταθήκατε και είστε ένα παράδειγμα ηρωισμού, θάρρους και ευφυίας στην ιστορία του στρατιωτικού ηρωισμού»
«Αντέξατε για χρόνια και αυτό ήταν στοιχείο εμπιστοσύνης στον συριακό αραβικό Στρατό με τους ηρωικούς στρατιώτες σας, πιστεύατε στη νίκη και είχατε εμπιστοσύνη ότι ο αποκλεισμός θα σπάσει αργά ή γρήγορα, αποτελείτε παράδειγμα θυσίας και ηρωισμού για όλους».
Ο διοικητής της βάσης Kwairis τόνισε: «Συντρίψαμε τους τρομοκράτες όπως υποσχεθήκαμε».
«Αυτοί που έχουν την θέληση και την εμπιστοσύνη στη νίκη θα θριαμβεύσουν στο τέλος» είπε ο Στρατηγός Zammam και πρόσθεσε:
«Δώσαμε το λόγο μας και είπαμε ότι οι τρομοκράτες θα συντριβούν κάτω από τις ηρωικές μας μπότες και αυτό ακριβώς συνέβη»!
Γιατί ήταν τόσο σημαντική αυτή η νίκη του συριακού Στρατού όμως; Πρώτον η Ρωσία πέτυχε ένα διττό στόχο, η κυβέρνηση του Άσαντ εμφανίστηκε πιο βιώσιμη και χρήσιμη ως σύμμαχος και η Ρωσία νίκησε το ISIS τη στιγμή που όλοι τη κατηγορούσαν πως δεν το βομβαρδίζει!
Η εμπιστοσύνη και η αφοσίωση του συριακού λαού στο πρόσωπο του Άσαντ έχει ήδη ενισχυθεί ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος εμφανίστηκε πως σώζει και ενδιαφέρεται για τον κάθε στρατιώτη του. Έτσι τους ενθαρρύνει να πολεμήσουν τον εχθρό.
Πλέον απειλείται η επικοινωνία μεταξύ της πρωτεύουσας του ISIS τη Ράκκα και του μεγαλύτερου στρατιωτικού μετώπου του στο Χαλέπι.
Η διοίκηση του ISIS βρίσκεται στο ανατολικό Χαλέπι και επικεντρώνεται σε δύο αγροτικά κέντρα το al-Bab και το Manbij.
Αν και δεν υπάρχουν ανοιχτά σύνορα στη Jarabulous, στη δυτική ακτή του Ευφράτη, η περιοχή αποτελεί ακόμη το μόνο σημείο πρόσβασης του ISIS με τη Τουρκία από την οποία εφοδιάζεται.
Η περιοχή περιλαμβάνει επίσης τη Dabiq, μια μικρή πόλη με σημαντικό θρησκευτικό και πολιτικό ρόλο λόγω της σημασίας της για τον «Αρμαγγεδώνα» της ισλαμικής εσχατολογίας
Επιπλέον, το ανατολικό Χαλέπι περιέχει σημαντικά υλικά κέρδη αν οι τζιχαντιστές σπάσουν τις άμυνες στη περιοχή Marea-Azaz βόρεια του Χαλεπίου ή κόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού μέσω της πόλης Sfeira στην Χάμα.
Από την ανατολική Συρία και τα ιρακινά σύνορα, ο αυτοκινητόδρομος 4 φτάνει στη Ράκκα και απο κει στο Χαλέπι.. Από τη Ράκκα μπορεί κάποιος να πάρει μία από τις δύο διαδρομές για να φτάσει στις πρώτες γραμμές του μετώπου γύρω από το Χαλέπι.
Ο βόρειος διάδρομος, περνάει μέσα από τον αυτοκινητόδρομο Μ4 από τη Hasakah και τον Ευφράτη κοντά στο Manbij αλλά έχει «κοπεί» από τους Κούρδους στο Κομπάνι.
Τον Μάιο το ISIS ανατίναξε την υπόλοιπη γέφυρα του Ευφράτη στην περιοχή Jarabulous για να σφραγίσει τη πρώτη γραμμή του μετώπου και να χρησιμοποιήσει το ποταμό ως φυσική προστασία απέναντι στους Κούρδους. Άρα η βόρεια διαδρομή δεν αποτελεί επιλογή.
Η νότια διαδρομή από Ράκκα μέσω του αυτοκινητόδρομου Μ4 ήταν η κύρια επιλογή που τη συνδέει με το Χαλέπι. Δεν περνάει από τον Ευφράτη και γι αυτό δεν μπορεί να κοπεί με βομβαρδισμούς γεφυρών. Όμως ο Μ4 περνάει από τη βάση Kweiris!
Αυτό δεν σημαίνει ότι το ISIS δεν μπορεί να μεταφέρει στρατεύματα από τη Ράκκα στο Χαλέπι. Ο Μ4 έχει τρεις βόρειες διακλαδώσεις προς το Manbij και al-Bab!
Αλλά αν ο συριακός Στρατός αρχίζει να σφίγγει το κλοιό γύρω από τη βάση Kweiris, και στη Deir Hafer τότε οι ισλαμιστές θα είναι σε δύσκολη κατάσταση…


https://simeiakairwn.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου