''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ένα βήμα πριν τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο λόγω... Ερντογάν;

Η Τουρκία προκαλεί την οργή του Πούτιν 
και ανοίγει την πόρτα της κόλασης
Ο παρανοϊκός Ερντογάν επιχειρεί να ξεκινήσει ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο...!

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ Για όσους παρακολουθούν την Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν και την επιδιωκόμενη στρατηγική της Άγκυρας στη Μέση Ανατολή, ήταν σχεδόν αναμενόμενη η επίθεση και κατάρριψη κάποιου ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική πλευρά. Αν και η «επιλογή» επίθεσης και κατάρριψης σε ένα παλαιάς τεχνολογίας ρωσικό μαχητικό, από τουρκικά F-16 σηματοδοτεί την σκοπιμότητα της ασφαλούς κατάρριψης, αλλά και επιχειρεί να εισάγει – αναδείξει την ανωτερότητα της δυτικής πολεμικής μηχανής, η ουσία δεν χάνεται. Η Τουρκία επιχείρησε και κατέρριψε ένα ρωσικό αεροσκάφος, εντός του Συριανού εναέριου χώρου, το οποίο πετούσε με την άδεια της συριακής κυβέρνησης και επιχειρούσε σε περιοχή όπου κινούνται δυνάμεις των τζιχαντιστών, αλλά και Τουρκμένοι, των οποίων την «προστασία» ανέλαβε αυτοβούλως η Άγκυρα… Και αυτή η τουρκική πρόκληση αποκλείεται να μην απαντηθεί από τον Πούτιν, ο οποίος γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις στοχεύσεις της Άγκυρας, αλλά και όλες τις τουρκικές «δραστηριότητες» και τις σχέσεις στοργής μεταξύ Άγκυρας και DAESH.


Η τουρκική αντίδραση, σύμφωνα με πληροφορίες, οφείλεται όχι τόσο στο ότι το ρωσικό μαχητικό εισήλθε οριακά στον εναέριο χώρο τους, αλλά στο ότι επιχειρούσε σε περιοχές που κατοικούν Τουρκομάνοι, τους οποίους η Άγκυρα έχει δεσμευθεί να υπερασπίσει, καθώς θεωρούνται Τούρκοι στην καταγωγή, ενώ παραδοσιακά αποτελούσαν και το μακρύ χέρι της τουρκικής στρατηγικής στην περιοχή.
Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως οι ρώσοι χειριστές του καταρριφθέντος αεροσκάφους γλίτωσαν από την συντριβή κάνοντας χρήση του συστήματος διάσωσης και έφτασαν με ασφάλεια στο έδαφος. Εκεί, σύμφωνα με υλικό που διοχετεύθηκε λίγη ώρα μετά την κατάρριψη, συνελήφθησαν από τζιχαντιστές και ένας από τους πιλότους βρήκε φριχτό θάνατο, ενώ ο άλλος –σύμφωνα πάντα με τις μη επαληθεύσιμες πληροφορίες- βρίσκεται στα χέρια τουρκμάνων, ενώ την ίδια στιγμή άγνωστος αριθμός ρώσων (ειδικές δυνάμεις) μεταφέρθηκε με ελικόπτερα στην περιοχή και επιχειρεί για να διασώσει τους ρώσους πιλότους. Κατά τη διάρκεια ερευνών που διεξήγαγε το ρωσικό ελικόπτερο, κατέπεσε...!


Αυτό ήταν το σκηνικό έως τις 12 μ.μ. το πρωί της Τρίτης. Όμως, το παρασκήνιο φαντάζει πολύ «ιδιαίτερο», αφού οι τούρκοι ισχυρίζονται πως προχώρησαν στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους επειδή αυτό κινούνταν μέσα στον τουρκικό εναέριο χώρο (είχαν προειδοποιήσει μάλιστα τους ρώσους), ενώ την ίδια τη στιγμή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας –δημοσιοποιώντας στοιχεία- ισχυρίζεται πως η κατάρριψη έγινε ενός του Συριακού εναέριου χώρου. Και στο σημείο αυτό ξεκινά μία αντιπαράθεση, το τέλος της οποίας κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, αφού η Τουρκία προκαλεί ευθέως την οργή του Πούτιν, ενώ ο Ερντογάν απευθύνθηκε στο ΝΑΤΟ, ζητώντας –προφανώς- την προστασία της Δύσης απέναντι στην «ρωσική αρκούδα». Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο ρώσος πρόεδρος φέρεται να δήλωσε: "Μας μαχαίρωσε πισώπλατα η Τουρκία που υποστηρίζει τους τρομοκράτες. Μετά την κατάρριψη μάλιστα έχει το θράσος να συγκαλεί το ΝΑΤΟ. Και αναμένουμε να δούμε το NATO τι θα κάνει θα συνταχθεί με την ISIS και τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις; Με τις ΗΠΑ έχουμε συμφωνήσει να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά η Τουρκία παραβίασε αυτή την συμμαχία. Οι συνέπειες αυτής της εχθρικής ενέργειας θα είναι σκληρές"!

Γιατί προχώρησε ο Ερντογάν σε μία ενέργεια που μπορεί να καταστρέψει την Τουρκία και να ξεκινήσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, πρώτο θύμα του οποίου θα είναι ο ίδιος και η χώρα του;
Πώς θα αντιδράσει ο Πούτιν στην τουρκική πρόκληση;
Τι θα απαντήσει το ΝΑΤΟ (βλ. ΗΠΑ) στην έκκληση του Ερντογάν για… προστασία;

Η επιλογή του Ερντογάν έγινε επειδή οι εξελίξεις –με την είσοδο της Ρωσίας στη Συρία και την Μέση Ανατολή- καταστρέφουν τα όνειρα του «σουλτάνου» για να αναδειχθεί η Τουρκία ως ο ισχυρός της Μέσης Ανατολής, ενώ ταυτόχρονα η ανάδειξη του Ιράν, της Συρίας και των Κούρδων αποκόπτουν την Τουρκία από τις οικονομικές δραστηριότητες της ευρύτερης περιοχής Εγγύς και Μέσης Ανατολής. Με απλά λόγια, η Τουρκία είναι ήδη στο καναβάτσο, εάν δεν υπάρξει κάποια παρέμβαση που θα αποδυναμώσει τους αναδυόμενους ισχυρούς της περιοχής και θα «επανεισάγει» την Άγκυρα με οποιοδήποτε ρόλο στις ό,ποιες εξελίξεις που θα σηματοδοτήσει αυτός ο «νέος παράγοντας».
Η Τουρκία προχώρησε στην κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους (τονίζουμε παλαιωμένης τεχνολογίας) για να εκβιάσει την εμπλοκή του ΝΑΤΟ (μέλος του οποίου είναι η ίδια). Και, δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα επιχειρεί κάτι τέτοιο. Τόσο με τα περίφημα χημικά του Άσαντ (που αποδείχθηκε ότι προμήθευσε η Τουρκία στους τζιχαντιστές), όσο και με την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού, ο Ερντογάν προσπάθησε να παρασύρει και να εμπλέξει το ΝΑΤΟ σε έναν νικητήριο για την ίδια και τα συμφέροντά της πόλεμο. Τότε η ηχηρή παρέμβαση της Μόσχας απέτρεψε την απόφαση του Μπάρακ Ομπάμα να επιτεθεί στη Συρία του Άσαντ.
Σήμερα, με την παρουσία και δράση της Ρωσίας στην περιοχή, η ό,ποια εμπλοκή του ΝΑΤΟ υπέρ της Τουρκίας είναι βέβαιο πως θα σημάνει την έναρξη ενός νέου παγκοσμίου πολέμου. Και ο Ερντογάν, που δεν φείδεται ανθρωπιστικών χαρακτηριστικών (αρκεί να δούμε τους νεκρούς μέσα στην Τουρκία το τελευταίο εξάμηνο), είναι βέβαιο πως δεν θα δίσταζε ποτέ να γίνει ο πυροκροτητής μίας παγκόσμιας αιματοχυσίας. Ο πολιτικός «δάσκαλός» του άλλωστε, είναι ο Χίτλερ…

Τα δύο επόμενα ερωτήματα, που αφορούν τους δύο ισχυρούς του πλανήτη, τοποθετούνται ως καταλύτες των ό,ποιων εξελίξεων θα υπάρξουν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Οι αποφάσεις της Μόσχας (για «ανταπόδοση» στην Τουρκία), αλλά και η στάση της Ουάσιγκτον, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Επειδή, όμως, οι δύο ισχυροί του πλανήτη έχουν γνώση της δύναμής τους και κατανοούν πλήρως τι μπορεί να σημάνει μία μεταξύ τους στρατιωτική αντιπαράθεση, ο γράφων θεωρεί πως θα αποφασισθεί μία «χαμηλών τόνων» αντιμετώπιση της κρίσης που επιχειρεί να δημιουργήσει ο ημιπαράφρονας Ερντογάν, ο οποίος είναι και ο καλύτερος σύμμαχος και φίλος των τζιχαντιστών…

Όμως η δολοφονία των δύο ρώσων πιλότων από τους τζιχαντιστές έρχεται να προσθέσει έναν ακόμη λόγο στην απάντηση που θα δώσει η Μόσχα στην Άγκυρα, ενώ κάποιοι που τολμούν να αναφερθούν σε σκέψεις για το ποιό θα είναι το επόμενο βήμα της Τουρκίας, τονίζουν πως η λειτουργία των Στενών του Βοσπόρου, και η πιθανότητα απαγόρευσης από τις τουρικικές σε διέλευση ρωσικών πλοίων, είναι μη παραγνωρίσιμη, στην περίπτωση που ο Ερντογάν θελήσει να προκαλέσει ακόμη περισσότερο τον Βλαδιμίρ Πούτιν...

Κάποιοι αναλυτές, τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την έκρηξη της τρομοκρατίας στην Ευρώπη, έκαναν λόγο για επιχείρηση επαναφοράς της Δύσης στη Μέση Ανατολή, προκειμένου να μην επιτραπεί στην Ρωσία να καρπωθεί όλα τα οφέλη. Η επιλογή των ΗΠΑ να αρκεστούν σε βομβαρδισμούς και η διστακτικότητά τους να εμπλακούν ουσιαστικά (με χερσαίες δυνάμεις) φαίνεται πως τώρα αντικαθίσταται από την πίεση των εξελίξεων και δη της τουρκικής επιθετικότητας κατά της Μόσχας. Πίεση που ενδέχεται να κάμψει τις μέχρι τώρα αντιστάσεις της λογικής, δηλαδή της αποφυγής αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, ενώ είναι άγνωστο τι θα κάνει η Κίνα (που έχει ανεβάσει τους τόνους κατά των ΗΠΑ εξαιτίας της Σινικής Νότιας Θάλασσας) με το κινεζικό αεροπλανοφόρο που βρίσκεται στην Λαττάκεια, μέσω του οποίου το Πεκίνο παρατηρεί από κοντά τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.
Η ταυτόχρονη παρουσία με πολεμικά πλοία της Γαλλίας, της Βρετανίας και άλλων ευρωπαϊκών (και ΝΑΤΟϊκών) χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και η έντονη υποβρυχιακή δραστηριότητα στην ίδια περιοχή, σηματοδοτούν μία στάση αναμονής αλλά και άμεσης «απόκρισης» οποιαδήποτε στιγμή υπάρξουν εξελίξεις.
Επίσης η αναμονή ενός αμερικανικού αεροπλανοφόρου (αναμένεται τα επόμενα εικοσιτετράωρα) στην Ανατολική Μεσόγειο, τη στιγμή που η Μόσχα φέρεται να ζήτησε από όλους τους ρώσους πολίτες να εγκαταλείψουν την Τουρκία, ενώ ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών κ. Λαβρόφ ακύρωσε την επίσκεψή του στη Ρωσία και το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε έκτακτη σύγκλιση για το απόγευμα της Τρίτης 24/11/2015 (πρώτη φορά μετά το 1950), είναι σημάδια μιάς επόμενης ημέρας που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την έναρξη μίας παγκόσμιας σύγκρουσης με όπλα που είναι ικανά να εξαλείψουν το 1/5 των κατοίκων του πλανήτη.
Ευρωπαίος αναλυτής του Russia Today περιέγραψε ποιά θα είναι η αντίδραση της Ρωσίας στην τουρκική επίθεση κατά του ρωσικού αεροσκάφους: «Η Ρωσία θα αντιδράσει. Η απάντηση της θα είναι ψυχρή, καίρια, καταλυτική και οι τουρκοι δεν θα προλάβουν καν να αντιδράσουν» (will never see it coming η ακριβής έκφραση).

Βέβαια, η κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους, θυμίζει την καταγεγραμμένη (με κάθε μέσο και τρόπο) τουρκική προκλητική συμπεριφορά στο Αιγαίο. Ίσως, η Αθήνα θα έπρεπε να ζητήσει άμεσα την παρέμβαση ου ΝΑΤΟ, προκειμένου να μην υπάρξουν εξελίξεις με καταρρίψεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών. Κι ενώ οι ρώσοι παρουσιάζουν πειστήρια της παράνομης κατάρριψης του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους, αφού δεν υπήρξε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου, η Ελλάδα είναι σε θέση να προχωρήσει στο δικαίωμα κατάρριψης τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, αφού μπορεί να εμφανίσει χιλιάδες στοιχεία της τουρκικής παραβατικότητας… Και αυτή η κίνηση πρέπει να γίνει σήμερα από την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύγκλισης του ΝΑΤΟ…

Ενδεχομένως, εάν επιστρατευθεί η κοινή λογική (και όχι τα συμφέροντα των ΗΠΑ, τα οποία εκπροσωπεί και υλοποιεί η Τουρκία), θα έπρεπε να υπάρξει μία μαζική επίθεση κατά του κράτους τρομοκράτη, δολοφόνου και γενοκτόνου, κατά της Τουρκίας, μέσα στην οποία ανθεί το «πνεύμα του τζιχάντ» και την οποία διοικεί ο ημιπαράφρονας Ερντογάν. Ίσως, με μία τέτοια κοινή ενέργεια των ισχυρών, ο πλανήτης κατορθώσει να απαλλαχθεί από μία σταθερή πηγή προβλημάτων…

ΥΓ: Στο σημείο αυτό και λόγω των συνθηκών που μεταβάλλονται άρδην στην περιοχή, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να διατάξει την άμεση επαγρύπνηση του Ελληνικού Στρατού και ιδιαίτερα της πολεμικής αεροπορίας και του ναυτικού, σε μήκος ολόκληρης της συνοριακής γραμμής με την Τουρκία. Ταυτόχρονα, να διαταχθούν οι υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας, να περάσουν σε όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών. Κι αυτό επειδή πέρα από την ταχύτητα μεταβολής των συνθηκών, υπάρχει πάντα η πιθανότητα αιφνίδιας κίνησης με επιθετικά χαρατκτηριστικά, που μπορεί να εκδηλωθεί οπουδήποτε από μικρές ομάδες εκπαιδευμένων ανθρώπων, που λειτουργούν εξυπηρετώντας μεγάλα συμφέροντα...
Επίσης, όλα τα τελευταία γεγονότα, μεταναστευτικό, προσφυγικό, ισλαμοφοβία, τρομοκράτες στην Ευρώπη, ο πανικός στις Βρυξέλλες, η κατάρηψη το ρώσικου αεροσκάφους από την Τουρκία, το ισις, το φιάσκο στην Συρία, η αποτυχία της αραβικής άνοιξης, οι πνιγμοί στο Αιγαίο, το κουρδικό, τα εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας περιορισμός των ηλεκτρονικών κοινωνικών δικτύων και η συμπεριφορά του Ερντογάν, η παρέμβαση των Εβραίων στην Γερμανία που έκαναν λόγο για όρια στην μετανάστευση, οι φράκτες που στήνουν τα ευρωπαϊκά κράτη, οι εικόνες με τις χιλιάδες βάρκες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, το πανό εναντίον της Τουρκίας στο γήπεδο από τους οπαδούς της Παρί Σεν Ζερμέν, η επίσκεψη των πρέσβεων των χωρών της ΕΕ στην Μυτιλήνη,... όλα αυτά είναι βούτυρο προς αξιοποίηση από την Ελλάδα στα ελληνοτουρκικά, μιας και αυξάνεται εκ των πραγμάτων ο αντιτουρκισμός στην Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.
Υπάρχουν όμως πολιτικοί στο μέγαρο Μαξίμου για να τα εκμεταλλευτούν δεόντως;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου