''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΡΩΜΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ

5637e88a67b0a911f4773d70 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Υβριστικό κλίμα και φανερές απειλές κατά των Ρωμών και των άλλων μειονοτήτων στην Τουρκία, σημειώνει σε έρευνα της η ίδια τουρκική εφημερίδα, Hürriyet.
Το χαρακτηριστικό αυτό κλίμα κατά των μειονοτήτων, (azınıklara sanal şiddet), έχει εμφανιστεί σε μεγάλη έκταση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει την μεγάλη ανασφάλεια που επικρατεί στην σημερινή Τουρκία όσον αφορά την ύπαρξη των διαφόρων μειονοτήτων, αλλά και την προοπτική με την πλήρη επικράτηση των ισλαμιστών του Ερντογάν να αυξηθεί σε επικίνδυνο βαθμό αυτή η κατάσταση με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ίδια την σωματική ακεραιότητα των μελών αυτών των μειονοτήτων.
Σύμφωνα με μια εκτεταμένη έρευνα που πραγματοποίησαν από κοινού η ελληνορθόδοξη εκκλησία της Παναγίας στο Yeniköy της Κωνσταντινούπολης, μαζί με ο πανεπιστήμιο Bilgi και την εταιρεία ερευνών Konda, σε 746 άτομα που ανήκουν στις μειονότητες των Ρωμιών, Αρμενίων και Εβραίων, επικρατεί μεγάλος φόβος από τις ύβρεις και την καταπίεση στον τομέα της ελευθερίας έκφρασης, ειδικά στο διαδίχτυο, όπου επικρατεί κυριολεκτικά ένα κλίμα τρομοκρατίας κατά των μειονοτήτων.
Όπως ομολόγησε ο ίδιος ο καθηγητής του πανεπιστημίου Bilgi, Ulaç Karan, έχει αναδειχτεί ένα χαρακτηριστικό μισός, (nefret), σε πολλές αναρτήσεις στο διαδίχτυο κατά των μειονοτήτων, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στα μελη των μειονοτήτων που ζουν και εργάζονται σήμερα στην Τουρκία, ενώ κατηγόρησε τις αρχές ότι δεν επεμβαίνουν για να αντιμετωπιστεί αυτή η θλιβερή κατάσταση.
Το πρόβλημα και η ανησυχία είναι ότι με την πλήρη επικράτηση των ισλαμιστών που έχουν δείξει πολλά δείγματα αυταρχισμού, λογοκρισίας και ενός έντονου εθνικοθρησκευτικού φανατισμούö ότι μπορεί να αυξηθούν σε ανησυχητικό βαθμό αυτά τα περιστατικά.
Κατά τα άλλα εμείς ασχολούμαστε από το πρωί μέχρι το βραδύ με το δράμα των παράνομων μεταναστών που οι Τούρκοι κυριολεκτικά τους «αδειάζουν» καθημερινά στο ελληνικό Αιγαίο Πέλαγος.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://nikosxeiladakis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου