Από ότι διαφαίνεται  η αδρεναλίνη στα τουρκοσυριακά σύνορα αναβαίνει σε «επικίνδυνες τιμές» τόσο για την Ρωσία  όσο και για την Τουρκία.
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 «παρενοχλήθηκαν»  από αγνώστων στοιχείων MIG-29 ( ρωσικό αεροσκάφος σύμφωνα με άλλα ΜΜΕ) στα τουρκοσυριακά σύνορα.
Το περιστατικό έλαβε χώρα μία ημέρα μετά την παραβίαση από  ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος του τουρκικού εναέριου χώρου σε απόσταση 5 μιλίων, ανέφερε η τουρκική πολεμική αεροπορία.
Είναι γνωστό ότι οι Ρώσοι έχουν αφαιρέσει τα διακριτικά των αεροσκαφών τους για να φαίνονται ως συριακά σε επανάληψη του σεναρίου της Κριμαίας .
« Δύο  μαχητικά αεροσκάφη F-16 BLOCK 50  παρενοχλήθηκαν επανειλημμένως  από ένα  μαχητικό αεροσκάφος  MIG-29 η  εθνικότητα του οποίου  δεν ήταν δυνατόν να εντοπισθεί,  για ένα σύνολο πέντε λεπτών και 40 δευτερολέπτων» , ανέφερε η ανακοίνωση  των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων .
Στην περίπτωση αυτήν  προφανώς  έχουν τεθεί σε συναγερμό η τουρκική αεροπορία αλλά και όλα τα επίγεια ραντάρ.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, έχουμε  μια σαφή σταδιακή κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία. Παράλληλα έχουμε ένα ιδιότυπο ψυχολογικό πόλεμο , ο οποίος είναι πιθανόν να οδηγήσει ΑΚΟΜΗ και σε ένοπλο περιστατικό. Οι Ρώσοι θέλουν να δείξουν στους Τούρκους «ποιος» είναι το «αφεντικό» στην περιοχή.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός μίλησε για κλιμάκωση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία μέσω της επέμβασης της Ρωσίας.
Χαρακτήρισε επίσης ως δε «λάθος» την παραβίαση του τουρκικού εναερίου χώρου από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος το οποίο επιχειρούσε στη Συρία.
Σε ζωντανή συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο HaberTurk TV, ο κ. Νταβούτογλου σημείωσε ότι οι κανόνες εμπλοκής της Τουρκίας σε σχέση με δυνάμεις που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της είναι εντελώς ξεκάθαροι.
Το που θα βγάλει αυτό το ιδιότυπο στρατιωτικό μπραντεφέρ μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας δεν είναι γνωστό. Γνωστό είναι ότι ο ρωσικός στρατός είναι πολύ δυνατός και καλά εξοπλισμένος. Οπότε……!