''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Τούρκοι οπαδοί φώναζαν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» για να «τιμήσουν» τα θύματα στην Άγκυρα

Τούρκοι οπαδοί φώναζαν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» για να «τιμήσουν» τα θύματα στην Άγκυρα
Το μακελειό με τα 97 θύματα στην Άγκυρα συγκλόνισε όλη την υφήλιο. Φαίνεται όμως ότι δεν...
συγκίνησε μία μερίδα Τούρκων, οι οποίοι προφανώς θεωρούν ότι ο θρησκευτικός φανατισμός είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Μία ικανή μερίδα οπαδών της Εθνικής Τουρκίας, στον αγώνα με την Ισλανδία, αποδοκίμαζε, σφύριζε και φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» την ώρα που οι δύο ομάδες και η μεγάλη πλειοψηφία των φιλάθλων, τηρούσε ένα λεπτό σιγής για τον τόσο άδικο χαμό δεκάδων ανθρώπων στη διπλή βομβιστική ενέργεια στην πρωτεύουσα της χώρας, το Σάββατο που πέρασε.

Το παιχνίδι με την Ισλανδία, που διεξήχθη την Τρίτη (13/10), στην Konya, στιγματίστηκε από τη συμπεριφορά των φανατικών που δεν τίμησαν με τη σιωπή τους τη μνήμη των 97 θυμάτων του μακελειού της Άγκυρας.
Η πλέον πολύνεκρη βομβιστική ενέργεια στην Τουρκία άφησε πίσω της 97 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, διακόπτοντας το φεστιβάλ για την ειρήνη που είχαν διοργανώσει φιλοκουρδικές οργανώσεις. Οι φανατικοί μουσουλμάνοι δεν άντεξαν ούτε ένα λεπτό, αποδοκιμάζοντας, σφυρίζοντας και φωνάζοντας τη συνήθη φράση των μουσουλμάνων... «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Από  protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου