''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

O Συριακός στρατός μπήκε στην αρχαία πόλη της Παλμύρα

Palmyre 
Σύμφωνα με το διαδίκτυο ο συριακός στρατός μπήκε στην αρχαία πόλη της Παλμύρα που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος. Ο συριακός στρατός ελέγχει το αραβικό κάστρο του Fakhr al Dine.
Αυτή η πληροφορία είναι ακόμη ανεπιβεβαίωτη ενώ τουλάχιστον 38 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν στις 21 Σεπτέμβρη από αεροπορικές επιδρομές της συριακής αεροπορίας σε θέσεις της ISIS στο κέντρο της Συρίας.Τα χτυήματα έπληξαν θέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης σε al-Soukhna και al-Qaryataïn στην κεντρική επαρχίας της Homs.
Η Daesh κατέκτησε το Μάη την Παλμύρα που ανήκει στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της Unesco.RT 22/9/15
Με την πρόσβαση σε δορυφορικές εικόνες που του παρέχει μέσω των στρατιωτικών συμβούλων τους οι ρώσοι ο συριακός στρατός είχε εντατικοποιήσει επιθέσεις μεγάλης κλίμακας στην αρχαία πόλη της Παλμύρα  (Tadmor).Την Κυριακή το πρωί η 67η ταξιαρχία της 17ης Μονάδας τεθωρακισμένων σε συντονισμό με  Liwaa Suqour Al-Sahra και την  Hezbollah επιτέθηκαν κατά της (ISIS) στην κορυφή του στρατηγικού υψώματος Tal SyriaTel,σκοτώνοντας  20 αντιπάλους και καταστρέφοντας  4 θωρακισμένα οχήματα που έφεραν αντιαεροπορικούς πυραύλους.
Ύστερα απόμάχη οι δυνάμεις του συριακού στρατού και των συμμάχων του κατέλαβαν το  Tal SyriaTel και οι τρομοκράτες δεν μπορούσαν να διατηρήσουν τις θέσεις τους κοντά στο βουνό Qassoun.Σύμφωνα με στρατιωτική πγή από Χομς οι τελευταίες αεροπορικές επιδρομές της συριακής αεροπορίας ήταν άκρως αποτελεσματικές χάρη στη διοχέτευση των δορυφορικών εικόνων από τους ρώσους συμβούλους..almasdarnews 21.9.15
Η πηγή πρόσθετε ότι ο στρατός ήταν προ των πυλών της αρχαίας πόλης της Παλμύρα.

http://dimpenews.com/2015/09/22

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου